Bečva na ČT: Ha, zločinné spolčení, vybafl Gazdík na Brabce. To máte vy v hlavě, neuvěřitelný, nechápal ministr

20.09.2021 23:33 | Rozhovor

„Je zjevné, že pan premiér bude brzo potřebovat soudce,“ pronesl poslanec a zpravodaj k závěrům vyšetřovací sněmovní komise Petr Gazdík (STAN) v Událostech, komentářích věnujících se havárii na Bečvě. Proti němu seděl ministr životního prostředí Richard Brabec a značná část debaty proběhla v pokřikování „vy jste mimo“ a „lžete“. Ve finále Gazdík obvinil Brabce a člena komise za ANO Jiřího Strýčka ze „zločinného spolčení“. „Vy máte zločinné spolčení ve své hlavě,“ nezdržel se otráveného komentáře ministr.

Bečva na ČT: Ha, zločinné spolčení, vybafl Gazdík na Brabce. To máte vy v hlavě, neuvěřitelný, nechápal ministr
Foto: Screen ČT24
Popisek: Zločinné spolčení, uhodil Petr Gazdík na Richarda Brabce

Kromě Bečvy se Brabec vyjádřil k rozhodnutí kriminalistů podat návrh na obžalobu premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jany Nagyové (dříve Mayerové) v kauze Čapí hnízdo. V pořadí již třetí návrh na obžalobu na Babiše okomentoval slovy, že nyní bude vše v řešení. Že by kauza Čapí hnízdo a návrh na obžalobu premiéra zasáhly do voleb, si ministr životního prostředí nemyslí.

Petr Gazdík mohl jakožto člen mandátového a imunitního výboru Sněmovny do spisu ministerského předsedy nahlédnout, rozhodnutí kriminalistů se proto prý nediví. „Já jsem ten spis před časem viděl, takže se tomu vůbec nedivím,“ zhodnotil. Věc podle něho patří před soud.

Spekuloval také, proč dnes vláda zmrazila platy politiků, ale již nikoliv soudců. „Je zjevné, že pan premiér bude brzo soudce potřebovat,“ míní.

Následovalo téma věnující se ekologické katastrofě na Bečvě. Sněmovní vyšetřování kolem Bečvy Brabec považuje za „zpolitizované“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Green Deal

Dobrý den, obracím se na vás jako na zastánce tohoto paktu nebo co to je. Můžete mi říci, kde třeba většina z nás má brát peníze na auta bez spalovacích motorů? Neměla by tedy minimálně EU lidem na nová auta nějak přispět? Myslíte si, že si je lidé u nás, kteří vydělávají kolem 20 tisíc měsíčně moho...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Neziskovky, ekonomický vítěz Zeleného údělu. Právník dodal podrobnosti

21:36 Neziskovky, ekonomický vítěz Zeleného údělu. Právník dodal podrobnosti

„Příkazy, zákazy, zátěž…,“ shrnuje důsledky Green Dealu právník specializující se na právo Evropské …