Bělobrádek: Babiš si na mně vylévá zlost, drolí se mu klub. Já neřekl, že je estébák

14.11.2013 9:10

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš zaútočil na lidovce, když zpochybnil financování strany. Podle něj mají někteří členové ANO problém s tím, že KDU-ČSL prý financuje přítel Františka Mrázka pan Luděk Sekyra. Píše o tom Právo s tím, že jde patrně o odvetu za lidovecké trvání na čistém lustračním osvědčení. Babiš zároveň mluvil o možnosti nahradit KDU-ČSL hnutím Úsvit Tomia Okamury v případné vládní koalici. Úsvit disponuje stejným počtem poslanců jako lidovci.

Bělobrádek: Babiš si na mně vylévá zlost, drolí se mu klub. Já neřekl, že je estébák
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Chápu, že je pan Babiš podrážděn, že se to kolem něj točí, ale nevidím důvod, proč si vylévá zlost na mně. Já jsem se k němu vždy choval korektně. Neřekl jsem o něm, že je estébák. Nesoudím ho, ale myslím si, že by bylo dobré, kdyby to bylo vyjasněné, a že mít ve vládě člověka, který nemá lustrační osvědčení negativní, je nekomfortní,“ řekl Právu šéf lidovců Bělobrádek.

Bělobrádek také tvrdí, že jeho strana má účetnictví v pořádku. Potíž podle Práva nemá Bělobrádek ani s tím, že má Sekyra kontroverzní pověst. „Každý, kdo se pohybuje v byznysu, má svou minulost a Babiš se také stýkal s lidmi, kteří jsou kontroverzní a já mu to nevyčítám,“ připomněl Bělobrádek.

„My víme, že jsme nahraditelní,“ uvedl šéf lidovců k nápadu nahradit KDU-ČSL ve vládě Úsvitem přímé demokracie. Bělobrádek Právu potvrdil, že je pro ně čisté lustrační osvědčení členů vlády důležité.

S lidovci by pro Babiše zmizel problém lustrace

„S Úsvitem by panu Babišovi zmizel problém lustrace. Musí být nervózní z toho, že mu to drolí klub. My jsme na něj neútočili,“ uvedl pro Lidové noviny Pavel Bělobrádek.

Rozpory případné koalice řeší už podle deníku LN i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a rozhodně neuvítal nápad vyměnit lidovce za Úsvit. „Našim cílem je jednat s ANO a lidovci. Až pokud by jednání na tomto půdorysu ztroskotalo, budeme přemýšlet o jiných řešeních. Ale jsem optimista, věřím, že se dohodneme,“ říká v LN Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…