Bělobrádek: Prezident nemá žádný důvod bránit vzniku vlády

07.01.2014 7:15

Největší slabinou rodící se koalice jsou příjmy státního rozpočtu. V rozhovoru pro server Novinky.cz to uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Vyjádřil také přesvědčení, že prezident Miloš Zeman nemá žádný důvod bránit vzniku nové vlády.

Bělobrádek: Prezident nemá žádný důvod bránit vzniku vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Je tu stojedenáctičlenná poslanecká většina, takže podle mého není žádný ústavní ani zákonný důvod vzniku vlády bránit,“ uvedl Bělobrádek. A co když nebude chtít Miloš Zeman vládu jmenovat? „Musíme jít krok za krokem, teď by měl být pan Sobotka jmenován premiérem a pak uvidíme. Podle mého není důvod celou věc dramaticky zdržovat,“ dodal Bělobrádek.

Šéf lidovců vyjádřil také pochybnost, zda bude mít koalice dostatek peněz na splnění svých slibů. Přiznal, že otázka zvyšování daní je otevřená, lidovci ale nejsou příznivci jejich zvyšování. Podotkl k tomu, že daně nejsou ani nízké, ani vysoké, jen potřebují jinak rozdělit, konstatoval bez dalšího upřesnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…