Bělobrádek a Gazdík parazitují na Drahošovi, kritizuje Ondřej Neff. A připsal k tomu něco o tradičním hrdinství lidovců

05.07.2017 8:19

Šéfredaktor serveru NeviditelnýPes.cz Ondřej Neff se ve svém komentáři zamyslel nad podporou dvojkoalice lidovců a STAN, nazývanou třetí síla, pro prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše.

Bělobrádek a Gazdík parazitují na Drahošovi, kritizuje Ondřej Neff. A připsal k tomu něco o tradičním hrdinství lidovců
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Pochybuje totiž nad tím, jak silná je vskutku dvojkoalice. „Čistě teoreticky by to mělo fungovat dobře, lidovci jsou silní tam a Starostové zase jinde, a když se to dá dohromady, pak... Zatím, tu máš, čerte, kropáč, jsme pod deseti procenty. Jiří Čunek coby silný muž v lidovecké sestavě bije na poplach. Není čas na hrdinství, volá. K tomu se dá podotknout, že k politickému hrdinství jako strana měli lidovci vždycky daleko, a Čunek tedy neříká nic nového,“ konstatuje Neff s tím, že Čunkovy obavy jsou však podle něj oprávněné. 

Původní text ZDE

Hlasy alokované pro podměrečné subjekty se totiž, jak uvádí, poměrným dílem rozdělí mezi nadlimitní strany.

Co se týče podpory Drahoše, zde Neff míní, že by mu dvojkoalice prospěla více, když by bylo po volbách, v nichž by získali opravdu například 12 procent a mohli by mluvit do sestavování vlády.

„V tuto chvíli je to v opačném gardu. Nyní parazitují na Drahošově renomé. Nicméně to může být jen dojem a jelikož přímá volba je hodně emotivní záležitost, čerti vědí, co všechno se promítne do rozhodování voliče, až půjde k volbám. Jak parlamentním, tak prezidentským,“ uzavřel Neff.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…