Bělobrádek chválil a chválil: Máme u nás i šampiony, tak třeba...

20.10.2015 22:47

České ekonomice se daří, ale mohlo by se jí dařit ještě lépe, aby se to následně ještě více projevilo na peněženkách občanů. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) má za to, že na tom můžeme být ještě lépe. Svůj pohled na českou konkurenceschopnost vyložili vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) a ekonom McKinsey & Copany Tomáš Víšek. Špičkové je prý například české zdravotnictví.

Bělobrádek chválil a chválil: Máme u nás i šampiony, tak třeba...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Česko v některých oblastech zaostává, ale v jiných sférách na sebe můžeme být pyšní. „Určitě máme špičkové zdravotnictví,“ poznamenal hned v úvodu Bělobrádek s tím, že tato váda také vnesla lidem do žil nový optimismus. Ekonom Víšek mu dal za pravdu, ale i tak Česku chybí více inovací. „Musíme přijmout ten pohled, že vzdělání je klíčové pro každého z nás,“ doplnil odborník.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Bělobrádek připomněl, že Česko je nejprůmyslovější zemí EU, a právě na tom bychom měli stavět. Česká republika není žádnou montovnou, jak se říká, my tu máme i světové šampiony... Ale málo o nich hovoříme,“ zaznělo z úst vicepremiéra. Máme tu např. internetový vyhledávač, který ve čtyřech zemích dominuje nad Googlem. Za špičkové lze označit také firmy, které vyrábějí antivirové programy.

Hosté se ale shodli na tom, že je třeba více rozvíjet české školství. Poznatky českých vědců by se také měly více propojit s firmami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…