Chlap s gulema! chválí Bělobrádka za Sudeťáky Jiří X. Doležal

20.07.2015 20:45

Jiří X. Doležal složil v komentáři pro Reflex.cz poklonu předsedovi KDU-ČSL Pavlu Bělobrádkovi. Podle jeho názoru je to politik, který zachraňuje čest naší země, a autor je na něj patřičně hrdý.

Chlap s gulema! chválí Bělobrádka za Sudeťáky Jiří X. Doležal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

„Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek navštívil v neděli v Mnichově Sudetoněmecký dům, kde uctil oběti odsunu – položil tam na jejich památku věnec. Kdybych věděl, že to chystá, poprosil bych ho, aby tam připíchl stuhu i za mne. Uznat vlastní chyby a omluvit se – to je záležitost, která dělá muže mužem a národ národem. Obzvláště v situaci, kdy pan předseda musel předem vědět, jaký kýbl levicové nevole se na něj za ten čin vyleje. Ještě větší než na mne za tento článek,“ konstatuje Doležal.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Vicepremiér se podle autora projevil jako „chlap s gulema“, který se omluvil za čin, jenž se po konci války snad jevil jako pochopitelný, ale tak či tak při něm došlo k uplatnění principu kolektivní viny, který nelze brát za přijatelný. Naopak, omlouvat se za uplatnění principu kolektivní viny je na místě. Bohužel to ani dnes mnozí čeští politici nedělají, takže si Pavel Bělobrádek zaslouží poklonu za to, že se zachoval jako čestný muž.

Pro srovnání, Doležal ve spojitosti s odsunem zmiňuje i husitské období u nás z počátku patnáctého století. Mnozí lidé jsou na toto období pyšní, aniž berou v potaz, že se rozvoj naší společnosti díky husitským válkám razantně zdržel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…