Bělobrádek má radost. Prezident Zeman má prý stejný názor, jako lidovci

23.06.2016 20:34

Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) ve čtvrtek promluvil o situaci v policii. Stalo se tak v Kauze dne Rádia Impuls. Popsal, kde vidí hlavní problém, pokud jde o reorganizaci policie. Pochválil prezidenta Miloše Zemana za to, že se v této koaliční krizi chová stejně jako lidovci.

Bělobrádek má radost. Prezident Zeman má prý stejný názor, jako lidovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek, když ještě byl místopředsedou Sobotkovy vlády

„To, že jsme nebyli informováni, a to, že to proběhlo rychlým způsobem, až to některé aktéry překvapilo, především státní zástupce. Měli bychom jako vláda být informováni o tom, co se děje a jaké jsou pozice jednotlivých aktérů,“ popsal Bělobrádek. První obsáhlejší informace k reorganizaci se Bělobrádek dozví v pondělí.

Nějaké informace už má, a to od končícího šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty. „Pokládám za velmi důležité, že jsem se s ním sešel a vyslechl si jeho názor,“ pokračoval host. „Ale já to více nebudu komentovat, protože se nechci vézt na té současné vlně,“ doplnil.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Coby předseda lidovců připomněl, že KDU-ČSL opakovaně vyzývala k uklidnění situace, a považuje za přínosné, že prezident Miloš Zeman ve svém vyjádření vyzval k témuž. „Já jsem rád, že se prezident také snaží celou věc zklidnit a vrátit to do nějaké věcné debaty,“ konstatoval.

V roli koaličního politika je s vládou spokojen, protože se Sobotkově kabinetu podařilo vrátit pozitivní náladu občanům. Sami lidovci pak podle Bělobrádka dokázali pomoci zemědělcům i rodinám s dětmi. Doufá proto, že koaliční svazek vydrží celé čtyři roky. „Jinou smysluplnou většinovou vládu tu sestavit nelze a já nepokládám za dobrou ani variantu menšinové vlády, protože bychom byli závislí na hlasech opozice.  

Nakonec prozradil, co plánuje v létě. Vláda bude mít volno tři týdny a toto volno chce věnovat dětem a manželce, byť si je vědom i toho, že se blíží krajské volby. „Žádné moře, žádné zahraničí, nic takového. Já vždycky jezdím s rodinou do hor tak na dva na tři dny a teď si asi uděláme ještě takový manželský týden,“ prozradil nakonec předseda KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …