Bělobrádek měl schůzku se Šlachtou: Znám jeho stanovisko, to je velmi cenné

14.06.2016 16:36

Předseda KDU-ČSL, vicepremiér Pavel Bělobrádek se ještě před večerním jednáním Bezpečnostní rady státu, která má řešit spornou reorganizaci policie, sešel s detektivem Robertem Šlachtou.

Bělobrádek měl schůzku se Šlachtou: Znám jeho stanovisko, to je velmi cenné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek, když ještě byl místopředsedou Sobotkovy vlády

Bělobrádek ČTK napsal, že si vyslechl jeho stanovisko k plánovaným změnám, což považuje za velmi cenné. Šlachta, který dosud vedl Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), minulý týden rezignoval. O záležitosti Bělobrádek mluvil rovněž s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem.

Na dotaz ČTK, o čem se Šlachtou jednal, Bělobrádek uvedl: „Znám jeho stanovisko na celou situaci, což považuji za velmi cenné, stejně jako u stanoviska Pavla Zemana. Jistě mi to po Bezpečnostní radě státu umožní udělat si na celou věc názor z odstupu.“

Jediným bodem dnešní bezpečnostní rady bude chystaná reorganizace policie, která vyvolala koaliční roztržku. Záměr policejního vedení, aby se protikorupční útvar a ÚOOZ sloučily v Národní centrále boje proti organizovanému zločinu, podporují ministr vnitra Milan Chovanec i premiér Bohuslav Sobotka (oba ČSSD). Proti je hnutí ANO, jeho předseda Andrej Babiš plán kritizuje jako nepřipravený a vedený snahou odstranit šéfa ÚOOZ Šlachtu.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…