Bělobrádek nebude potrestán za dopravní nehodu

23.06.2014 13:24

Policie ukončila vyšetřování dopravní nehody vicepremiéra a šéfa KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Informaci České televize dnes ČTK potvrdil náchodský státní zástupce Vladimír Štěpánek, který návrh na potrestání podmíněně odložil na zkušební dobu dvou let. Bělobrádek 10. března v Náchodě při vyjíždění z vedlejší silnice srazil autem muže na mopedu, kterého zranil.

Bělobrádek nebude potrestán za dopravní nehodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Pavel Bělobrádek

"Je to poměrně běžné vyřízení věci v rámci dopravních nehod," řekl ČTK Štěpánek, který při svém rozhodování přihlédl například k tomu, že se Bělobrádek k nehodě doznal a nebylo u něj zjištěné požití alkoholu. Podle státního zástupce měl sražený muž potíže s hybností, pokračuje jeho rehabilitace. "Je ale možné říci, že to nejsou nějak fatální následky," řekl Štěpánek.

Bělobrádkovi hrozilo roční vězení nebo zákaz činnosti

Mluvčí KDU-ČSL Václav Pláteník uvedl, že státní zástupce zkušební dobu stanovil na 24 měsíců, a zvolil tedy maximální délku. Podle mluvčího ze zjištěných důkazů vyplynulo, že se střet odehrál ve velmi malé rychlosti. Bělobrádek, který se v pondělí účastní jednání krajského zastupitelstva v Hradci Králové, novinářům pouze řekl, že vyjde tisková zpráva. "To je všechno, co k tomu mám co říct," uvedl Bělobrádek.

Policie nehodu vyšetřovala pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Bělobrádkovi v případě prokázání viny hrozilo až roční vězení či zákaz činnosti.

Bělobrádek si nevšiml muže přijíždějícího na mopedu. Odmítl, že by měl sníženou pozornost kvůli lékům na roztroušenou sklerózu

Bělobrádek prý devětapadesátiletého muže, který bydlí poblíž jeho bydliště, neviděl přijíždět. "Při přejíždění hlavní vozovky do mě narazil člověk, který jel na mopedu, nebo na babetě," popisoval tehdy lidovecký předseda. "Já jsem v podstatě zaznamenal náraz a potom jsem zaznamenal přilbu, která přeletěla přes auto," dodal. Jasně také tehdy odmítl, že by mohl mít při řízení sníženou pozornost kvůli lékům na roztroušenou sklerózu, které užívá.

Jako místopředseda vlády má Bělobrádek právo na služebního řidiče, ne vždy jej ale využívá. Bělobrádek havaroval už v minulosti, když zhruba před dvěma lety nedobrzdil vůz a narazil v koloně v Praze. Nikdo podle něj tehdy nebyl zraněn.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…