Bělobrádek nehodlá ustoupit: Stafáž dělat nebudeme

14.12.2013 12:42

O podobě budoucí vlády může rozhodnout jediné křeslo. Předseda lidovců Pavel Bělobrádek nehodlá kývnout na nabídku Bohuslava Sobotky (ČSSD) a spokojit se s posty šéfů resortu kultury a zdravotnictví. Chce jednat o dalších možnostech. Pouhé dva resorty považuje za nepřijatelné. "Stafáž dělat nebudeme," prohlásil v rozhovoru pro deník Právo.

Bělobrádek nehodlá ustoupit: Stafáž dělat nebudeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Koaliční smlouvu považuje lidovecký předseda za výsledek dobře odvedené práce vyjednávacích týmů. "Ve smlouvě jsou zapracované naše priority. Myslím, že je to kompromis, a je to uspokojivé," uvedl Pavel Bělobrádek v rozhovoru pro Právo.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Pro svoji stranu chce stále vybojovat tři ministerstva, pouhé dva rezorty považuje za nedůstojné. "Neznám za posledních 23 let žádnou koaliční vládu, ve které by jedna z koaličních stran měla dvě ministerstva a neměla místopředsedu vlády, jak zněl návrh," říká politik.

Babiš to nepochopil. Dělá, co se mu hodí

Slova šéfa hnutí ANO Andreje Babiše o tom, že byl překvapen agresivitou lidovců, odmítá. "Pan Babiš nepochopil, že nejde pouze o poměrnost. Když se mu to hodí, tak na poměrnost nehraje, viz rozdělení výborů ve sněmovně. Chápat to nemusí, záleží na dohodě a také na tom, o jaké resorty jde," vysvětluje Bělobrádek.

Sám je na jednání zvědavý, nevylučuje ale, že jeho strana od stolu odejde a místo do vlády zamíří do opozice. "Vezměte to takto, pokud to bude stejné jako nyní, kdy nás vylučovali z jednání, dali nám ministerstva, která nikdo nechce, a sami si rozebrali, co sami chtěli, tak brzo může dojít k tomu, že nám řeknou, že můžeme odejít, protože si zajistili podporu komunistů nebo Úsvitu. Dělat stafáž není důstojná role," prohlásil šéf lidovců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…