Bělobrádek na vědeckém symposiu na adresu matek samoživitelek: Jejich syn prostě s tátou nezatluče hřebík

24.10.2017 18:23

Matky samoživitelky jsou zřejmě oblíbeným tématem předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Není to tak dávno, co mediální prostor rozvířilo Bělobrádkovo vyjádření na jejich adresu ve smyslu toho, že by si samoživitelky měly najít nového chlapa. Bělobrádek osamocené matky zmínil opět na odborné konferenci o budoucnosti českého průmyslu a jeho návaznosti na kvalitních technické školství.

Bělobrádek na vědeckém symposiu na adresu matek samoživitelek: Jejich syn prostě s tátou nezatluče hřebík
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Místopředseda vlády pro vědu a výzkum a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se v úterý 24.10. zúčastnil jako jeden z panelistů konference o budoucnosti českého průmyslu a o technickém školství na půdě Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT. Kromě něj se diskuze účastnila řada osobností akademické sféry i průmyslu. Z politiků byl přítomen například bývalý ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš.

I Bělobrádek si před řízenou diskuzí v rámci konference připravil svůj vlastní krátký výstup. „Bez peněz kvalita vysokých škol nahoru nepůjde. Střední školy by měly přejít pod MŠMT. Je velmi nešťastné, když každý jednotlivý kraj postupuje trochu jinak,“ sdělil Bělobrádek ve svém vystoupení krátce po projevu Andreje Babiše na konto problematiky regionálního školství a technického vzdělávání.

„Je třeba udělat kategorie škol, rozdělit je na vědecko-výzkumné a ty čistě vzdělávací,“ doplnil. „Je nutné dát větší důraz na kvalitu, výkon a mezinárodní srovnávání,“ upozornil Bělobrádek, podle kterého je problém s technickým vzděláním v celé řadě zemí, od Británie až po Izrael. „Inženýrská kultura, kterou my tady máme ve střední Evropě, se pomalu opouští,“ postěžoval si – a pak to přišlo.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Od matek samoživitelek téměř žádný kluk nejde na technické obory, protože prostě s tátou nezatluče hřebík,“ upozornil Bělobrádek a oháněl se přitom blíže nespecifikovaným statistickým výzkumem ze Zlínského kraje.

Znamená to tedy, že matky samoživitelky či ženy obecně nevládnou kladivem či neprovádějí svépomocí opravy v domácnosti? Jisté je, že leckterý lidsko-právní aktivista či feminista by mohl být výrokem Pavla Bělobrádka rozezlen v tom smyslu, že takový výrok zavání sexismem či minimálně alespoň přesvědčením o tradiční roli ženy v domácnosti.

Nelze nezmínit i to, že Pavel Bělobrádek se již jednou do matek samoživitelek opřel nepěkným výrokem v tom smyslu, že si mají najít nového chlapa, a to v rozhovoru pro server E15. V reakci na mediální ozvěnu, kterou jeho doporučení matkám samoživitelkám způsobilo, se Bělobrádek občanům na sociálních sítích omluvil. Hájil se tím, že byl výrok vytržený z celkového kontextu a lidé nepochopili nadsázku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…