Bělobrádek opět poctivě odpovídal na nadávky i dotazy. Došlo i na deset otázek na tělo

22.09.2014 8:59

Proč se lidovci hlásí ke křesťanství? A jaký je vztah jejich předsedy k víře? A je agentem Spojených států, kam se vydal na stáž? Vicepremiér a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se opět pustil do odpovídání na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz.

Bělobrádek opět poctivě odpovídal na nadávky i dotazy. Došlo i na deset otázek na tělo
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Občan z Prahy si v jedné otázce postěžoval na stav dnešní demokracie. Postrádá objektivní zpravodajství a informace. Vadí mu, že různí miliardáři-gauneři běhají na svobodě a přitom si přišli na jmění okrádáním občanů. Rád by také zavedl pravomoc, aby občané mohli odvolat politika za to, že nesplní předvolební sliby.

„Mám dojem, že vaše a moje definice svobody a demokracie se s vašimi příliš nepřekrývají. Přičemž netvrdím, že naše demokracie je dokonalá,“ prohlásil Bělobrádek. Stále si prý myslí, že Česko není právním státem a že bude trvat ještě celou generaci, než se to povede ustálit.

Jsem věřící, ale ti jsou v mnoha stranách. V KDU jsou i nevěřící

Další dotaz se týkal víry šéfa lidovců. „Jaký je vlastně váš vztah k církvi nebo církvím? Víte, že církve byly v dějinách největším nebezpečím pro lidský pokrok?“ ptal se čtenář.

Bělobrádek řekl, že patří do Římskokatolické církve. „Věřící jsem, ale v tom není příčinná souvislost. Věřící jsou v mnoha stranách a u nás jsou členy i nevěřící,“ uvedl v odpovědi.

K církvím, které nehlásají nenávist a násilí, má pozitivní nebo neutrální postoj. „Církev byla v dějinách největším motorem pokroku, kultury a umění. I hospodářství,“ míní Bělobrádek.

Nevytrhávejte věty z kontextu. Vede to k omylům a bludům

V jedné otázce zpochybnil Petr N. působení lidovců ve světské politice. Prý je v rozporu s křesťanskými hodnotami. Křesťanský název strany je údajně marketingová lest.

Bělobrádek má ale jednoduchou odpověď: „Křesťany se nazýváme proto, že jsme byli pokřtěni. Pokud myslíte křesťanské demokraty, pak to je příslušnost ke křesťanskodemokratickému proudu, synonymem jsou lidové strany.“ Varoval před vytrháváním pasáží z kontextu, což podle něj vede k největším omylům a bludům.

Mícháme se do Ukrajiny proto, že bylo porušeno mezinárodní právo a dohody

Bělobrádek také vysvětloval, proč se Západ „míchá“ do událostí na Ukrajině. „Žádné vraždění není správné. Mícháme se do toho proto, že bylo porušeno mezinárodní právo a dohody,“ vysvětlil.

Další čtenář ho znovu nařkl z toho, že je americký agent a že podléhá silnému vlivu z USA, kde byl Bělobrádek na stáži v době, kdy docházelo k sestavování vlády. „Já se na sestavování vlády nevykašlal a na konzultacích jsem nebyl. Na stejném programu byl i premiér Sobotka. To je taky agent? Neblázněte,“ vyzval šéf KDU-ČSL.

Deset vyhýbavých odpovědí? Na Rusko mám názor jasný

Jeden čtenář Bělobrádkovi v deseti bodech vyčinil, že je vyhýbavý a nemluví pravdu. Prý se tak chová, když se vyjadřuje o konfliktu Ruska a Ukrajiny a o roli USA. „Vy máte důkazy, že referendum proběhlo pod hlavněmi zbraní?“ ptal se také čtenář. Měl na mysli hlasování o odtržení Krymu.

Celá odpověď ZDE

Bělobrádek upozornil, že názor na Rusko má jasný, protože má informace od českých tajných služeb i od velvyslanců. „Nezpochybňuji, že USA dělali i zcela zásadní omyly. O tom ale nepochybují ani oni. To neopravňuje Rusko k agresi,“ míní.

Vyjádřil se také k referendu, které proběhlo na Krymu a které probíhalo pod dozorem zahraničních pozorovatelů. „Dobrovolníci mi hodně připomínají misi červeného kříže v Terezíně, který viděl, že se tam s Židy "zachází dobře". V Rusku se tomu říkalo Potěmkinova vesnice,“ komentoval šéf lidovců.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…