Bělobrádek se pochlubil zážitkem s kambodžským disidentem. Promluvili si prý i o Václavu Havlovi

18.07.2015 15:32

Vicepremiér Pavel Bělobrádek se setkal s předním bojovníkem za lidská práva v Kambodžském království Kem Sokhem. Při jejich setkání padlo i jméno prvního českého prezidenta Václava Havla. Sokha zavítal do České republiky a zavzpomínal na studijní léta, která prožil na stejné škole jako první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, na Vysoké škole chemicko-technologické.

Bělobrádek se pochlubil zážitkem s kambodžským disidentem. Promluvili si prý i o Václavu Havlovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek na besedě v Opavě

„Osudů, jako je váš, jsme v naší zemi zažili hodně, příkladem může být bývalý prezident Václav Havel. Navíc lidská práva jsou univerzální a jejich ochrana je jedním z důležitých témat české zahraniční politiky. Velice si vážím morálně integrálních osobností, které se velkou část svého života věnovaly boji za lidská práva, přál bych si takových v politice více,“ řekl Pavel Bělobrádek při setkání s Kem Sokhem.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Ten poděkoval za přivítání a prozradil, že Česká republika je pro obyvatele Kambodže vzorem. Mnohé kritiky českého vzdělávacího systému by to možná překvapilo, ale politik vzhlíží k českému školství. V jeho zemi totiž žije sedmdesát procent lidí mladších 25 let, ale jejich potenciál není plně využitý, protože nejsou tak vzdělaní, jak by mohli být. Ptávě český vzdělávací systém může být Kambodži vzorem.

Celé vyjádření vicepremiéra najdete zde

„V Kambodži je téměř 70 % obyvatel mladších 25 let, ale společnosti chybějí vzdělávací systém, dovednosti a znalosti nutné pro rozvoj plnohodnotné ekonomiky. Česko je pro nás v tomto vzorem, protože má vzdělané a kvalifikované lidi, technologie a vyspělé školství,“ řekl Kem Sokha.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…