Bělobrádek utřel čtenáře: Moji hlavu žádní Amíci nečistí, hlídejte si hlavně tu svoji

13.09.2014 20:15

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek si o sobotním odpoledni vyhradil pár minut a odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na jejich dotazy. Tentokrát se „virtuální komunikace“ točila převážně kolem Ukrajiny. Bělobrádek se zdatně popasoval i s kousavou otázkou psychického stavu, na kterou odpověděl neméně kousavě.

Bělobrádek utřel čtenáře: Moji hlavu žádní Amíci nečistí, hlídejte si hlavně tu svoji
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Nejprve šéf lidovců odpovídal na dotaz čtenáře Mirdy Hoštičky, kterého zajímal ministrův postoj k vymáhání dluhů, jež se prý v podání některých exekutorů zvrhává ve výnosný byznys. Bělobrádek rezolutně „obchod s chudobou“ odmítl, protože ho považuje za hnusný. V pátek celou věc údajně řešil s ministryní práce, a tak čtenáři mohl sdělit, že jsou již připraveny zákony, které mají znemožnit neúměrné navyšování vymáhaných částek a omezit zneužívání příspěvku na bydlení. Další zákony jsou již na cestě.

Následně Bělobrádek nabídl čtenářům výrazně stručnější odpovědi. Čtenáře ujistil, že krajně pravicová uskupení, jako je Pravý sektor, Svoboda a další naši spojenci a přátelé v boji za svobodu nebudou podporovat, stejně tak vláda. Jinému čtenáři osvětlil, že v ukrajinském sporu se nejedná o spor mezi vládou a lokální samosprávou, ale že jde ve skutečnosti o územní celistvost. Tak jako tomu bylo v případě republiky RAD v Československu.

Otázky a odpovědi Pavla Bělobrádka si můžete přečíst ZDE.

Dalšímu čtenáři, který poukazoval na to, že Evropa zřejmě nenabídla pomoc při jednání Autonomní republiky Krym s centrální vládou v Kyjevě ohledně prodeje lukrativních přímořských pozemků na poloostrově a pronájmu veškeré zemědělské půdy, a tak Krym neměl jinou možnost než odtrhnutí od Ukrajiny, stručně odvětil, že došlo k porušení smlouvy z ruské strany ohledně závazku, že Krym zůstane ukrajinský. Údajně došlo k jeho anexi.  

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Jinému čtenáři se nezamlouvalo, že Bělobrádek „tahá“ politiku do školy, kde podle jeho mínění nemá co dělat. „Dívám se, že vám Amíci důkladně vyčistili hlavu,“ přidal kousavou poznámku. Šéf lidovců si to nenechal líbit a odvětil mu, že pokud navštěvuje univerzity, hovoří pouze s vedoucími představiteli, nikoliv studenty. „Nikdo mi čistit hlavu nemusí, ani bych se nedal, hlavně si hlídejte tu svoji,“ doporučil čtenáři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…