Bělobrádek vychválil úspěšnou resuscitaci lidovců. A pak si rýpl do všech nových hnutí

11.10.2014 21:09

KDU-ČSL je spokojena s výsledkem komunálních voleb i s prvním kolem voleb senátních. Předseda strany Pavel Bělobrádek prohlásil, že se znovu prokázala úspěšná resuscitace strany. Jasně řekl, jak se dívá na komunální volby v Praze a vymezil se i proti Andreji Babišovi z hnutí ANO.

Bělobrádek vychválil úspěšnou resuscitaci lidovců. A pak si rýpl do všech nových hnutí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Ve volbách se potvrdilo, že je KDU-ČSL silná nejen v komunální politice, ale i na té celorepublikové úrovni, protože by mohla ve druhém kole uspět řada kandidátů,“ prohlásil předseda Lidovců. Zdůraznil přitom, že lidovečtí kandidáti by zvýšili politickou kulturu v horní komoře. Volební úspěch z prvního kola prý kandidáti oslaví prací.

Pokud to půjde, chceme do koalice v Praze, hlásí lidovci

Ocenil také návrat lidovců na pražský magistrát, v rámci trojkoalice, za úspěch považoval i zvolení kandidátů v Ostravě či Českých Budějovicích. „Ukázalo se, že ta resuscitace, kterou jsme prošli, v podstatě byla úspěšná,“ pokračoval. A pokud to bude jen trochu možné, budou se lidovci chtít podílet na chodu města, neboť při podílu na vládě můžete věci prosazovat, ale také některým neblahým bránit. A pokud to možné nebude, stanou se velmi kvalitní opozicí.

Vyjádřil se také, že nechce bourat politický systém jako jiné strany, ale chce přispět k jeho rehabilitaci. Tím se vymezil proti vlně nových hnutí, kritizujících tradiční politické strany.

K volbám se vyjádřil i ministr kultury Daniel Herman, který poznamenal, že koalice pracuje ku prospěchu země, nedělá zásadní chyby a voliči to podle všeho oceňují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…