Bělobrádek zahájil volební sjezd lidovců: Nevymezujme se vůči ostatním, zabývejme se sami sebou

23.05.2015 11:26

Premiér Bohuslav Sobotka připomenul na sjezdu KDU – ČSL společné kořeny lidovců a ČSSD, boj proti nacistům a odpor vůči komunistům. „Měřítkem všech věcí nemůže být byznys, ale hodnoty jako je solidarita a spravedlnost,“ uvedl také v proslovu premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Bělobrádek zahájil volební sjezd lidovců: Nevymezujme se vůči ostatním, zabývejme se sami sebou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Dvoudenní sjezd zahájil předseda Pavel Bělobrádek: „Být konzervativní, jak mi napsal jeden můj bratr, není v rozporu s tím být moderní. Naše hodnoty jsou moderní přes dva tisíce let,“ uvedl předseda Pavel Bělobrádek na začátek sjezdu ve Zlíně. „Přál bych si, aby náš sjezd nebyl o vymezování se vůči ostatním a abychom se zabývali především sami sebou a budoucností České republiky, protože to, co je dobré pro KDU–ČSL, je dobré pro Českou republiku,“ dodal. Ocenil to, že se sjezd koná právě ve Zlínském kraji.

Sobotka: Dovolte, abych šel proti modernímu proudu nadávání na všechno a na všechny

Na sjezd přijal pozvání premiér Bohuslav Sobotka: „Protože negativního je ve veřejném prostoru stále hodně a na sjezdu se tyto věci řeší, dovolte mi, abych šel proti modernímu proudu nadávání na všechno a na všechny,“ uvedl premiér s tím, že ČSSD a lidovci jsou nejstaršími stranami, které jsou nejsilněji spojeny s kořeny státnosti. „Sociální demokraté a lidovci bojovali proti nacistům. Před rokem 1948 jsme se společně snažili o udržení demokratických poměrů v osvobozené republice a když se to nepodařilo, ocitali se příslušníci našich stran společně v komunistických kriminálech,“ doplnil s tím, že zkušenost politických stran je unikátní a byla často předávána z generace na generaci.

Sobotka: Na prvním místě nejsou peníze, ale člověk

Sobotka poděkoval lidovcům, kteří podle jeho slov nezradili sami sebe, své hodnoty a podrželi si své přesvědčení: „Odmítali jít s proudem a často zůstali na vysilující zápas s minulým režimem sami. Tito lidé by neměli být zapomenuti,“ řekl také Sobotka. „Na prvním místě nejsou peníze, ale člověk, jeho osobnost a jeho důstojnost. Měřítkem všech věcí nemůže být byznys, ale hodnoty jako je solidarita a spravedlnost, se kterými se neobchoduje,“ doplnil.

Při volbě předsedy se neočekává žádné překvapení. Výsledek by měl být znám po 13. hodině. Heslo sjezdu zní KDU – ČSL pro budoucnost.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

reklama

autor: dan

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…