Bém byl trochu cvok, míní Hudeček. Stane se znovu primátorem?

17.12.2015 19:07

Někdejší pražský primátor za TOP 09 Tomáš Hudeček se ve čtvrtečním Interview ČT24 vyjadřoval k situaci v Praze. Bohužel jsme svědky toho, že v hlavním městě vládne destrukce. Všichni se shodují na tom, že už nestojí o Adrianu Krnáčovou (ANO) na postu primátorky, ale nikdo neříká, kdo by měl nastoupit místo ní. V hlavním městě tedy vládne destrukce a ta skončí až tehdy, když se na společné vládě dohodnou ANO a TOP 09.

Bém byl trochu cvok, míní Hudeček. Stane se znovu primátorem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Situace je nepřehledná od voleb, protože dva bloky, které spolu nechtějí spolupracovat – to je klub ANO a TOP 09 – spolu jednou budou muset spolupracovat. Pak v Praze vznikne stabilní vláda,“ vyjádřil svůj názor hned v úvodu host.  

„Dokud se hnutí ANO a TOP 09 neznormální, tak se v Praze nedá vládnout. Pokud jednou za čas přijde nějaký předseda strany a řekne, že s tím nesmíte vládnout, tak se to nepohne kupředu. Paní Krnáčová je velmi vychytralá paní,“ pokračoval Hudeček s tím, že tato dáma nemá dostatečné vzdělání a schopnosti.

V Praze je to ale bohužel tak, že každý útočí na Adrianu Krnáčovou, ale nikdo neříká, kdo by měl nastoupit místo ní. Mohl by to být třeba i Hudeček? „To je věc nemyslitelná,“ zdůraznil politik. ANO, které vyhrálo volby, by mělo mít primátora, ale pokud ANO zvolila tak neschopného člověka, jako je Adriana Krnáčová, je řada na TOP 09. Hudeček ale upozornil, že koalice v čele s TOP 09 bez ANO nebude stabilní.

K nestabilitě přispívají i zastupitelé za Piráty, kteří podle Hudečka vnášejí novou krev do zastupitelstva, ale bohužel se řídí ještě některými dogmaty, která je brzdí. Piráti tvrdí, že nemohou vládnout s ČSSD ani s ODS, ale takto se politika dělat nedá. Zvlášť když si uvědomíme, že cílem ODS v hlavním městě je znemožnit ANO i TOP 09, aby občanští demokraté ve městě znovu posílili. Stačí si vzpomenout, že poslední dlouho vládnoucí primátor byl z ODS, a to Pavel Bém. „Bém byl silná osobnost, ale taky trochu cvok, jinak by tam takhle dlouho nevydržel. I já jsem tak trochu cvok,“ prozradil host s tím, že jinak by do politiky nevstupoval.

Tento zmatek vede k tomu, že se v Praze zhoršuje situace. Může se zhoršit stav v Záchranné službě, přestane fungovat tramvajenka a tak podobně. „To celé se dnes děje vlastně v celé České republice,“ posteskl si Hudeček s tím, že to dobře vidíme právě na ANO. Pan Babiš říká, jak bude dělat věci líp, ale ve skutečnosti toho moc nedělá.

Hudeček je ochoten podpořit v podstatě jakoukoli vládu v hlavním městě, která město opravdu povede kupředu. Je tedy svolný podporovat TOP 09, ze které byl podle vlastního názoru vyloučen. Rozhodně ale neuvažuje o tom, že by se do strany Miroslava Kalouska vracel. Nechce si totiž nechat nic diktovat od vedení strany. Dokud byl členem TOP 09, často prý slyšel, co smí udělat a co je nepřijatelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…