Bém žádá schůzku s Nečasem. Premiér odmítá

30.03.2012 16:37

Poslanec za ODS a bývalý pražský primátor Pavel Bém se chce sejít s premiérem a předsedou strany Petrem Nečasem. Chce s ním údajně probrat svou podporu vládě. Premiér k setkání nevidí důvod.

Bém žádá schůzku s Nečasem. Premiér odmítá
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Premiér Nečas v Partii TV Prima

Bém informaci napsal ČTK s tím, že premiéra požádá o setkání v příštím týdnu. Nečas, který v týdnu Bémovi doporučil odchod z Poslanecké sněmovny, ale uvedl, že se s poslancem už sejít nehodlá.

Nečas k setkání nevidí důvod

"S panem Bémem jsem mluvil v pondělí a svůj názor jsem mu řekl. K dalšímu setkání nevidím důvod," reagoval ministerský předseda. Bémova žádost o schůzku s Nečasem přichází poté, co MF DNES zveřejnila část odposlechů telefonických rozhovorů mezi Bémem a lobbistou Romanem Janouškem. Z nich vyplynulo, že Janoušek rozebíral s politikem v době, kdy byl pražským primátorem, prodej majetku města, územní plán nebo obsazení managementu městských či poloměstských firem.

Současný primátor Bohuslav Svoboda už dříve Béma vyzval, ať pozastaví členství v ODS. Bém o přerušení požádal v pondělí z pracovní cesty v gruzínském Tbilisi. Podle předsedy strany v Praze 6 a ministra životního prostředí Tomáše Chalupy se zatím neuskutečnilo jednání rady místního sdružení v Praze - Bubenči, které o Bémově pozastavení členství musí rozhodnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…