Benda a Sobotka, kteří nevylezli z Parlamentu, užiteční miliardáři a Jágr. Kandidátova obhajoba pravicových hodnot

03.01.2014 9:14

Jiří Remeš je kandidátem Strany svobodných občanů do Senátu v doplňujících volbách na Zlínsku, které se uskuteční už příští víkend. Čtenáři serveru ParlamentníListy.cz se na něj obrátili s mnoha dotazy, někteří z nich politika nešetřili a útočili jak na jeho osobu, tak i na stranu, za kterou kandiduje. Remeš se ve svých odpovědích pustil i do vysvětlování pravicových hodnot na konkrétních příkladech.

Benda a Sobotka, kteří nevylezli z Parlamentu, užiteční miliardáři a Jágr. Kandidátova obhajoba pravicových hodnot
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Anketa

Které velmoci věříte nejvíce?

10%
87%
3%
hlasovalo: 252890 lidí

Dotaz či spíše připomínka čtenáře Vratislava Prokopa souvisí s kompetencemi a schopnostmi nejen členů Strany svobodných občanů, ale i dalších politických představitelů."Předseda (Petr) Mach často radí, co a jak, přičemž on nikdy nebyl s to živit lidi a vydělávat na svou hlavu. Vždy to bylo něco, co bylo dotováno, nebo placeno státem.

Ovšem: totožně je na tom pan Hašek, Sobotka. Není to kritika, jako spíš výčitka, zdali podobní lidé mají právo řídit těch '10 milionů obyčejných', když ani nevědí, jaký je jejich 'obyčejný' život," napsal Prokop.

Jiří Remeš se svého předsedy zastává, mnohem hůř jsou na tom podle něj šéf ČSSD Bohuslav Sobotka nebo poslanec Marek Benda, kteří prý nikdy nepracovali jinde než v Parlamentu, a tudíž vůbec netuší, jaká je realita. Představa, že miliardář Andrej Babiš, šéf hnutí ANO, to právo řídit 10 milionů má, je však podle Remeše také zcestná.

Otázku a celou odpověď Jiřího Remeše čtěte ZDE

"Současnost je divná, a proto se může stát, že rakouský ministr zahraničí má 27 let a ještě dodělává vysokou, že lid zvolí miliardáře do vlády a přitom nadává místním podnikatelům do příživníků, nechá si vládnout Sobotkou (asi), který nevylezl z Parlamentu," glosuje politik.

A dodává jednu úsměvnou poznámku. "Když Jaromír Jágr dodělával maturitu, tak měl maturitní předmět ekonomii. Vytáhl si otázku 'Burza cenných papírů a akciový trh'. On, o kterém se v té době vědělo, že investoval cca 20 mil. dolarů do akcií internetových firem. A jeho komentář po zkoušce pasuje k tomuto tématu, kdy teoretici vládnou, určují pravidla a zkouší či kontrolují praktiky. Jarda to okomentoval slovy (přibližně): Tak jsem jim (učitelům) konečně vysvětlil, jak to doopravdy funguje... Takže na závěr, právo řídit těch 10 milionů má ten, který dostane ve volbách nejvíc hlasů! Praxe nepraxe! Bohužel," napsal v odpovědi Remeš.

Jsou i užiteční miliardáři, kteří dávají lidem práci

Poněkud uštěpačný dotaz pokládá čtenář Bóža. Ptá se, z jakých důvodů se Remeš rozhodl kandidovat na post senátora. "Proč se vlastně chcete stát senátorem, když se vám tolik dařilo v realitní kanceláři? Budu asi jízlivý, ale zdá se mi, že vidina bezpracného, státem garantovaného platu senátora je pro řadu lidí velkým lákadlem, že?" napsal uživatel.

Hlavní motivací Remeše bojovat o místo v Senátu byla dle jeho slov nominace kandidáta Úsvitu, kterým je nastávající tchán předsedy strany Tomio Okamury.

Dále se čtenář Bóža ptal, zda není chyba v systému, jestliže v naší zemi žije velký počet nezaměstnaných, ale na druhé straně zde máme miliardáře typu Romana Janouška, Zdeňka Bakaly nebo Ivo Rittiga.

Otázku a celou odpověď Jiřího Remeše čtěte ZDE

V této souvislosti Remeš upozorňuje, že nelze všechny podnikatele házet do jednoho pytle. "Není špatné mít v republice miliardáře (Kellner, ŠKODA AUTO, BARUM...) - většinou jsou to oni, kdo dávají práci. A mnou navrhované ekonomické myšlení by se mohlo promítnout v pracovníkově žádosti o vyšší plat, ve vymyšlení zlepšováku," konstatuje kandidát do Senátu.

Prodavačka nebo realitní makléř. Oba živí provize

I další dotaz čtenáře Bóži byl jízlivý. Remeš ve svém novoročním článku, který si můžete přečíst ZDE, popsal mimo jiné svou dosavadní kariéru. Jeho práce coby majitele realitní kanceláře vede čtenáře k zamyšlení a k položení dotazu.

"Věřím tomu, že jako dělník jste hodnoty vytvářel, můžete nám v odpovědi sdělit, jaké hodnoty jste vytvářel v realitní kanceláři - nejedná se totiž o nic jiného než o kšeftování s nemovitostmi, kdy v podstatě svými provizemi 'okrádáte' klienty! Tím se chlubíte? Vždyť v podstatě žijete z peněz ostatních občanů," zaútočil uživatel serveru.

Otázku a celou odpověď Jiřího Remeše čtěte ZDE.

Remeš se nenechal rozhodit a pro ospravedlnění svého živobytí popisuje analogii s prací prodavačky. "Přijde vám, že vás prodavačka např. v potravinách okrádá? Mně ne. Myslím, že vám za provizi nabízí potraviny. Vy do tohoto obchodu jdete, protože je to pro vás pohodlnější než objíždět mlékárny, masny, pekárny, konzervárny. Obchodník v realitní kanceláři dělá totéž co prodavačka potravin," píše politik ve své odpovědi.

reklama

autor: adr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…