Benda v ČT bědoval nad Piráty: Musíme je ve vládě korigovat. V Praze mi jejich vládnutí nevyhovuje. Chaos

16.11.2021 21:10 | Zprávy

Nová vládní koalice je podle předsedy ODS Petra Fialy připravena převzít vládu okamžitě. Na středeční schůzce předloží prezidentovi seznam kanditátů na ministerské posty. Jak moc budou spojení pěti stran a hnutí ohrožovat třecí plochy mezi ODS a Pirátskou stranou, prozradil místopředseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda: „Piráty musíme ve vládě korigovat, doufám, že to bude jiné než na pražské radnici,“ uvedl v pořadu Interview ČT24.

Benda v ČT bědoval nad Piráty: Musíme je ve vládě korigovat. V Praze mi jejich vládnutí nevyhovuje. Chaos
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Dlouholetý poslanec ODS Marek Benda

Podle Fialy je situace v zemi vážná a je nutné, aby tu co nejdříve byla vláda s důvěrou. Benda proto vítá, že v pondělí večer Piráti schválili vstup do vlády: „Byl jsem příjemně překvapen, s jakou většinou to schválili. Tuto koalici jsme chtěli uzavřít a jsem rád, že Piráti to potvrdili a v té vládě budou,“ řekl poslanec úvodem.

ODS má k Pirátům v rámci stran vládní pětikoalice nejdál, nevládlo by se jí bez nich lépe? Benda se zhluboka nadechl, rozhodil rukama a pravil: „Nejdál... no prostě, myslí trochu jinak než my...,“ připustil.

Konkrétně zmínil pře s pirátem Michálkem: „My jsme se poslední čtyři roky velmi často pošťuchovali s Jakubem Michálkem o takových věcech, jako je třeba § 106. On je přesvědčen, že je to nejdokonalejší zákon země o svobodném přístupu k informacím, že by se měl pořád rozšiřovat a rozšiřovat... já jsem zase přesvědčen, že je to zákon, který škodí, a že bychom ho měli zužovat.

Musím říct, že jsem se teď docela bavil, když Landa spustil neuvěřitelnou akci zneužití § 106 proti hygienám. To jsem si říkal, jestli bych tomu Jakubovi neměl napsat: hele, Jakube, jestli jste to s tou 106 nepřehnali,“ pozastavoval se.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

21:49 Švýcarský summit o Ukrajině: Biden chyběl, Zelenského to rozrušilo

Kolem 100 zemí a organizací se účastní dvoudenní konference ve Švýcarsku, která má nalézt cestu k mí…