Benešová má překvapivé jméno. Pospíšil byl zděšen

20.06.2021 12:16 | Zprávy

Hosty nedělní Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministryně spravedlnosti za ANO Marie Benešová a europoslanec TOP 09, bývalý ministr Jiří Pospíšil. Ten byl přímo zděšen z toho, co slyšel z úst ministryně Benešové. Ministryně se možná vytasí s překvapením. Co Pospíšila tak vyděsilo? Nahlédněte. Ve druhé polovině diskuse se do sebe hosté pustili kvůli Vrběticím. Pospíšil udeřil na prezidenta Zemana. Poté tepal ještě Ministerstvo zdravotnictví kvůli covidu.

Benešová má překvapivé jméno. Pospíšil byl zděšen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Hned v úvodu Benešová uvedla, že zatím neprozradí, které kandidáty na nejvyššího státního zástupce vybrala.

„Určitě nečekáte, že vám tady budu chrlit jména. Bylo by to neslušné. Napřed s tím musím seznámit pana premiéra a vládu,“ zdůraznila Benešová.

Posléze přece jen něco naznačila.

Prozradila jen, že se snaží vybrat profesionála či profesionálku ze struktury státního zastupitelství. „Já to nechci politizovat, protože to je docela nebezpečné. Nikdy nevíte, kdy se v člověku probudí bývalý politik,“ uvedla členka vlády.

Prezidentem Zemanem si prý do tohoto výběru mluvit nedá. „On dobře ví, že by se mnou nehnul,“ uvedla Benešová.

Pospíšil se netajil tím, že Benešová nového státního zástupce ještě vybere a vláda ho jmenuje.

„Hlavně proto, že máme trestně stíhaného premiéra, jeho vláda pravděpodobně vyberte nejvyššího státního zástupce a tomu pravděpodobně znovu přistane na stole Babišova kauza, což vzbuzuje jistou pachuť. Kdyby tady nebyl trestně stíhaný premiér, pak bych řekl, ať vláda vybere nejvyššího státního zástupce,“ rozčiloval se Pospíšil.

Benešová znovu něco málo naznačila. Lidé prý možná budou překvapeni. „Já přijdu se jménem, které jsem řekla, které bude ze soustavy, a uvidíme, možná to ještě vyvolá nějaké překvapení.“

„Toho já se děsím,“ ozval se okamžitě Pospíšil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…