Benešová zřejmě bude kandidovat za ČSSD. Zemanovce by prý odmítla

12.08.2013 16:19

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová odmítá kandidovat v předčasných volbách za Stranu práv občanů - zemanovci (SPOZ). Sociální demokraté totiž jednají o její kandidatuře za ČSSD v Ústeckém kraji, a to i přesto, že nyní je členství Benešové ve straně pozastaveno kvůli její účasti ve vládě Jiřího Rusnoka. Informoval o tom server Novinky.cz.

Benešová zřejmě bude kandidovat za ČSSD. Zemanovce by prý odmítla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

Pokud by tedy zemanovci Benešovou s nabídkou kandidatury oslovili, odešli by s nepořízenou. „Kdybych byla oslovena, tak nemám moc co zvažovat, protože mi byla ze strany ČSSD nabídnuta kandidatura za okres Louny,“ prozradila Benešová pro Novinky.cz s tím, že v úterý bude její kandidaturu probírat okresní výkonný výbor sociální demokracie.

Šéf ústecké krajské sociální demokracie Radek Scherfer vyjádřil kandidatuře Benešové podporu. „Její kandidaturu vítám, vážím si každého s jasným názorem a odbornou erudicí,“ uvedl.

A nebrání se jí ani šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc. „Podle mého názoru je to věc, o které bychom mohli přemýšlet. Určitě je lepší, kdyby pomohla sociální demokracii ve volbách ve významném kraji, než kdyby kandidovala za SPOZ,“ nechal se slyšet.

Kromě okresní organizace musí kandidaturu Benešové za ČSSD schválit i organizace krajská a poté nejvyšší stranické vedení. Vzhledem k předčasným volbám tento proces zřejmě proběhne ve zrychleném režimu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…