Benešovská nemocnice chce obnovit provoz interny 30. prosince

26.12.2019 19:15

Benešovská nemocnice chce po útoku počítačovým virem obnovit provoz interního oddělení 30. prosince. Pracuje se i na plném zprovoznění laboratorního systému, řekl dnes ČTK mluvčí nemocnice Petr Ballek. Kryptovirus ochromil provoz nemocnice ve středu 11. prosince.

Benešovská nemocnice chce obnovit provoz interny 30. prosince
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí
„V současné době se nemocnice nachází ve stabilizovaném stavu. Všechny kroky děláme tak, abychom směřovali k tomu, aby dne 30. prosince bylo otevřeno i interní oddělení. Téhož dne budou zveřejněny i další informace prostřednictvím Středočeského kraje,“ řekl Ballek.

Zařízení, v němž je kolem 200 pacientů, funguje od napadení kryptovirem v omezeném režimu, na nápravě pracují IT specialisté. Po útoku virem nebylo možné spustit přístroje včetně počítačové sítě, plánované operace bylo třeba zrušit.

Experti pokračují ve spouštění dalších částí počítačové sítě. V lednu a únoru má nemocnice provést všechny odložené plánované operace, například čekací lhůty na náhrady kolenních a kyčelních kloubů se v příštím roce nemají významně posouvat.

Policie případ vyšetřuje jako neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Hejtmanství už dříve uvedlo, že nešlo o cílený útok a nebylo požadováno výkupné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…