Benzinky kasírují za použití záchoda. Říkají tomu „zážitková toaleta"

03.08.2014 12:55

Benzinky podél dálnic, které řidičům v Česku zajišťují i možnost použít toaletu, kasírují za tuto službu čím dál tím větší poplatky. Zdůvodňují to podle zjištění České televize tím, že v jejich případě jde doslova o „zážitek“.

Benzinky kasírují za použití záchoda. Říkají tomu „zážitková toaleta"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Zpravodajský server České televize píše o tématu, který se v době dovolených a hojného cestování nezdá zanedbatelným. Jde o veřejné záchodky podél dálnic. Český správce dálnic povinnost zajistit řidičům dostatek veřejných toalet deleguje například oproti Rakousku na majitele čerpacích stanic a na nich pak je, kolik si za tuto službu řeknou. Lidé na cestách tak platí v Česku čím dál tím vyšší poplatky a například benzinka Shell se snaží vydávat použití své toalety za „zážitek“.

Na čerpacích stanicích nedávno zavedli patnáctikorunový poplatek. Z návštěvy veřejných toalet se tu má prý stát doslova zážitek. „To, co přinášíme, je nejvyšším standardem veřejných toalet, který si můžete představit," tvrdí mluvčí společnosti Petr Šindler. Testovací provoz prý ukáže, kolik zážitkových toalet nakonec v Česku bude.

Server také uvádí, že zatímco na Slovensku i v Rakousku je většinou už z dálnice poznat, zda se za použití veřejných záchodků platí, v Česku si musí řidiči benzinky s čistými záchodky bez poplatků dobře pamatovat, protože ne na všech veřejných toaletách u dálnice je v Česku čisto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…