Beranidlo, slzný plyn a zraněné šestitýdenní dítě. Na jihu Evropy to dál vře

29.02.2016 21:52

Na makedonsko-řecké hranici to vře. Britská BBC hlásí, že migranti prolomili plot stojící na hranicích obou států a snaží se proniknout dál do Evropy. Silou, přesněji řečeno s pomocí provizorního beranidla. Makedonská policie se je snaží zastavit. Používá k tomu například granáty se slzným plynem. Plyn zranil šestitýdenní dítě.

Beranidlo, slzný plyn a zraněné šestitýdenní dítě. Na jihu Evropy to dál vře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká a makedonská vlajka

Lékaři bez hranic na sociální síti Twitter hlásí, že po střetech na makedonsko-řecké hranici ošetřili řadu lidí. Mezi nimi i několik dětí. Nejmladšímu dítěti, které zasáhl slzný plyn, bylo pouhých šest týdnů.

Na hranicích stojí kolem sedmi tisíc migrantů, kteří chtějí pokračovat dál do Evropy. V Řecku zůstávat nechtějí, přestože je to bezpečná země. Jihoevropský stát kritizuje své další partnery za politiku blokování hranic, kterou otevřeně vyhlašují nejen státy Visegrádské čtyřky, ale už také Rakousko. To stanovilo jasný limit pro přijímání dalších migrantů. Řecku se to ani trochu nelíbí, protože se v zemi hromadí lidé, kteří prchají před válkou v Sýrii, z rozvrácené Libye či před útlakem v Eritreji.

Celou zprávu BBC naleznete zde.

BBC také připomíná, že německá kancléřka Angela Merkelová se jasně postavila proti jakémukoli plánu B na řešení migrační krize, o které mluví např. Visegrádská čtyřka, nepřistoupí. Migrační krizi musí podle německé kancléřky řešit celá EU. Představa, že Německo a další země pomáhají Řecku v ekonomické krizi a posílají mu stovky milionů euro jen proto, aby se nakonec od Řecka odvrátily, je podle Merkelové nesmyslná.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…