Berlín: Židé pouštěli nahlas židovskou hudbu, Palestinci je zmlátili

13.06.2018 12:44

V Berlíně byli zmláceni dva chlapci za to, že nahlas přehrávali píseň izraelského zpěváka Omera Adama. Za útokem mají stát tři mladí Arabové. O incidentu mluví server Times of Israel.

Berlín: Židé pouštěli nahlas židovskou hudbu, Palestinci je zmlátili
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace, která byla spojena s pietním aktem za oběti útoku v Petrohradě před ruskou ambasádou v Berlíně

Berlínská policie vyšetřuje útok, ke kterému mělo dojít na stanici berlínské železnice. Skupinu mladých Arabů prý rozzlobilo, když na nástupišti zaslechli tóny písně „Tel Aviv“ od izraelského zpěváka Omera Adama. Píseň si pouštěl mladík izraelské národnosti na mobilním telefonu. Podle zprávy německého deníku Bild se trojice útočníků nechala slyšet, že pocházejí z pásmy Gazy.

Anketa

Byli byste ochotni bránit Českou republiku se zbraní v ruce?

16%
hlasovalo: 9309 lidí

Mladý Izraelec se údajně jmenuje Yonatan a je mu 17 let. Se svými dvěma přáteli čekal na nástupišti na vlak, když k nim přišla skupinka Arabů. „Židovská hudba? 70 let vraždíte děti. Berlín je teď naše město a my tady neposloucháme zku*venou židovskou hudbu.“ Yonatan pak podle vlastních slov Arabům řekl, že stejně jako oni mohou poslouchat arabskou muziku, má i on právo poslouchat tu židovskou. Se svými přáteli poté poodešel na nástupišti o kus dál, ale skupina Arabů je měla následovat.

Detaily útoku ZDE:

Podle svědectví mladíkům bylo ze strany jednoho z podezřelých vyhrožováno. „Kdybych měl nůž, zabil bych tě. Jestli tě někdy potkám, skončil jsi,“ řekl podle Yonatana podezřelý Arab. Když se pak dvojice jeho přátel rozhodla do slovní potyčky vstoupit, skupina Arabů je fyzicky napadla. Jeden z napadených byl udeřen do obličeje a druhý byl zraněn rozbitou skleněnou lahví a musel být ošetřen v nemocnici.

Celý incident zaznamenaly bezpečnostní kamery na nástupišti. Jeden z útočníků měl dle videozáznamu málem shodit Yonatana do kolejiště. Policie na místo činu bohužel dorazila až ve chvíli, kdy se již útočníkům podařilo zmizet. Yonatan řekl deníku Israel Hayom, že policie zprvu nebrala incident příliš vážně a nechala například odejít očité svědky události. Berlínská policie poté vydala prohlášení, ve kterém informuje, že útočníkům se podařilo opustit místo zločinu a jejich identita není známa. Situace v Berlíně se pro židovskou komunitu zhoršuje. Jak počátkem roku informoval německý deník Tagesspiegel, počet protižidovských útoků v Berlíně se mezi lety 2013–2017 zdvojnásobil.

Původní zpráva ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…