Berlínská policie má prý velký problém. Zaměřily se na ni arabské zločinecké gangy

09.11.2017 8:01

Berlínem otřásá kauza, podle které policii cíleně infiltrují členové arabských gangů. Vše odstartoval anonymní dopis, jehož autor si stěžoval na nevhodné chování tureckých a arabských žáků v policejní škole.

Berlínská policie má prý velký problém. Zaměřily se na ni arabské zločinecké gangy
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Policejní odbory přišly s informací, která pobouřila nejenom policisty, ale také veřejnost a politiky. Berlínská policie byla podle odborářů infiltrována organizovaným zločinem za účasti přistěhovaleckých rodin. V rozhovoru pro veřejnoprávní televizi ZDF mluvčí odborů Bodo Pfalzgraf mimo jiné uvedl, že „existují náznaky, podle kterých arabské zločinecké klany přišly s novou strategií, jak se stát součástí policejních sil“.

„Zločinecké gangy dle této nové strategie některé své členy nevyužívají k páchání trestné činnosti, aby měli čistý trestní rejstřík a mohli se tak ucházet o místo u policie. Je samozřejmě v jejich zájmu se předem dozvědět, co má policie v plánu a kdy proběhnou razie,“ konstatoval mluvčí odborů Pfalzgraf. Této závažné informace se „chytila“ lokální média v Berlíně a příběh si dál žije svým životem.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Před týdnem byl deníkem Der Tagesspiegel zveřejněn anonymní dopis adresovaný šéfovi berlínské policie Klausu Kandtovi, jehož autor tvrdí, že policie přijímá dokonce i rekruty z arabských zločineckých rodin, kteří ani nemají čistý trestní rejstřík. Včera bulvární deník B.Z. publikoval zprávu o zatčení dvacetileté zaměstnankyně policie s arabskými kořeny, která kopírovala tajné fotografie a posílala je přes aplikaci WhatsApp.

Mladá žena nyní čelí vyšetřování kvůli vyzrazení státního tajemství. Ve zmiňovaném anonymním dopise se také hovoří o nárůstu homofobie, antisemitismu a sexismu tam v policejních sborech či v třídách policejní akademie, kde je součástí více rekrutů s muslimskými kořeny. „Když je na vyšší pozici nasazena žena, její muslimští podřízení s ní například odmítají jít do stejného bazénu s tím, že ženy jsou nečisté,“ napsal dále autor ve zmiňovaném anonymním dopise.

Redakce deníku Der Tagesspiegel tvrdí, že hovořila hned s několika policejními důstojníky a ti potvrdili, že rekrutové z řad muslimské menšiny se významnou měrou podílejí na vzrůstajícím sexismu a antisemitismu. Nicméně vedení policie taková obvinění veřejně odmítá. „Tvrzení o infiltraci arabských gangů nejsou pravdivá. Doposud nemáme k dispozici žádné důkazy. Ten anonymní dopis nemá žádné opodstatnění a z mého pohledu obsahuje některé nezákonné komentáře,“ uvedl šéf berlínské policie Kandt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…