Berlínská policie rozkryla arabský gang. Budete koukat, jak se činil

20.07.2018 7:31

V německých médiích se pravidelně objevují informace o tom, že velká německá města se potýkají s kriminalitou arabských rodinných gangů. Nyní se však podařilo berlínské policii proti jednomu takovému klanu úspěšně zakročit.

Berlínská policie rozkryla arabský gang. Budete koukat, jak se činil
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace, která byla spojena s pietním aktem za oběti útoku v Petrohradě před ruskou ambasádou v Berlíně

Rodinné arabské klany často čítají dle vyšetřovatelů stovky i tisíce členů a vzhledem k úzkým příbuzenským vztahům je velmi obtížné do těchto zločineckých struktur zvenčí proniknout. Nezřídka se jedná o libanonské gangy, které se soustředí na pestrou škálu kriminální činnosti. Vedle drobných krádeží se jedná o korupci, drobné krádeže, praní špinavých peněz, prostituci, ilegální převaděčství a často i vraždy.

Usvědčit jednotlivé členy arabských klanů z páchání trestné činnosti představuje pro polici takřka neřešitelný úkol a nejtvrdší ranou tak pro tyto gangy představuje, když přijdou o svůj majetek. A to se také stalo v rámci aktuálně řešeného případu libanonského rodinného klanu z Berlína. Policistům se podařilo prokázat, že obrovský majetek ve výši mnoha milionů eur získali kriminálníci z Blízkého východu použitím peněz z trestné činnosti.

Celý text v němčině je ZDE.

Jak dnes píše Tagesspiegel, celkem se podařilo policistům zabavit téměř osmdesát nemovitostí, které byly v majetku členů tohoto rozvětveného arabského klanu. Celková hodnota zabaveného majetku čini dle informací médií asi deset milionů eur. „Členové klanu jsou policii známi již dlouhá léta. Většina z nich žije v přistěhovalecké čtvrti Neukölln, ale za ilegálně získané peníze si pořídili nemovitosti v tzv. lepších čtvrtích.

Vedle případu vraždy aktuálně čelí obvinění i z vydírání a z krádeží zlatých mincí. Pozornost vzbudila loni v květnu také vražda muže, který si měl od klanu půjčit peníze. Jednou z hlavních činností arabského rodinného gangu je také obchodování s drogami. Aktuální zátah policie se připravoval dlouhé měsíce a podrobnosti by měly být zveřejněny v rámci připravované tiskové konference. Právní zástupci prozatím na dotaz německých médií nereagují.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…