Berou nám armádu. Hrozí střílení do lidí, udeřil analytik Štefec. Protože si přečetl...

16.01.2020 10:52

K nákupu vojenských vrtulníků ze Spojených států se na svém facebookovém profilu vyjádřil analytik Jaroslav Štefec. Vláda totiž začátkem tohoto roku vyčlenila peníze na jejich pořízení. Změnila tak vládní usnesení z května 2017 a výdaje na program rozvoje vzdušných sil do roku 2026 zvýšila z 24,6 miliardy na 36 miliard korun. Návrh kabinetu předložil ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO), sdělil ČTK Jakub Fajnor z tiskového oddělení Ministerstva obrany.

Berou nám armádu. Hrozí střílení do lidí, udeřil analytik Štefec. Protože si přečetl...
Foto: Facebook
Popisek: Jaroslav Štefec

„Primárním důvodem požadavku je zabezpečení pořízení plánovaných investičních akcí v rámci tohoto programu a současně realizovat nákup víceúčelových vrtulníků firmy Bell dojednaný v prosinci 2019,“ uvedl Fajnor. Ministerstvo financí s návrhem souhlasilo v říjnu. „Navýšení zdrojů na realizaci programu je zabezpečeno v rámci rozpočtové kapitoly Ministerstva obrany,“ dodal Fajnor.

Pořízení osmi víceúčelových vrtulníků UH-1Y Venom a čtyř bojových vrtulníků AH-1Z Viper vláda odsouhlasila už dříve. Metnar nákup v prosinci stvrdil po jednání s ministrem obrany USA Markem Esperem v Pentagonu. Česká republika za ně zaplatí 14,6 miliardy korun bez DPH. Ve výzbroji české armády nahradí ruské bitevní vrtulníky Mi-24/35. Součástí dohody je i výcvik pilotů a personálu, údržba, vybavení zbraňovými systémy či munice.

„Co k tomu dodat? Snad jen to, že i lhát se musí umět. Pominu fakt, že Česká republika už dávno přišla o schopnost bránit své území. Nyní ztrácí definitivně i ten zbytek ozbrojených sil, kterému se zřejmě ze setrvačnosti stále říká AČR. V přímém přenosu vidíme jeho transformaci v poslušného kývala nařízení a pokynů ze zahraničí,“ uvedl k tomu Štefec.

„Je jen otázkou času, kdy se tato ozbrojená složka změní v až natolik poslušný nástroj politiky států, u nichž lze o sympatiích k naší zemi a k nám, Čechům, jen těžko mluvit, že budou jeho v zahraničních válkách k zabíjení vycvičení a skvěle placení příslušníci ochotní bez skrupulí na povel střílet do vlastních občanů. Nakročeno k tomu máme. Navíc to perfektně zapadá do mozaiky snah o odzbrojení obyvatel ČR a likvidaci domobraneckého hnutí,“ dodal.

„Jak nedávno trefně poznamenal kamarád zoolog: ‚NATO a EU dneška jsou jako predátoři s dovnitř obrácenými zuby. Jakmile jednou uchvátí kořist, už jim nemá šanci vyklouznout. To je prostě příroda. Chytit, sežrat a vy***t to, co zbyde. Přežijí jen silní, a my to nejsme‘,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…