Besserova možná nástupkyně: Nevím, jestli mám co nabídnout

08.12.2011 19:09

Jakmile Jiří Besser podal demisi, TOP 09 měla jasno, kdo ho vystřídá. Poslankyně TOP 09 Alena Hanáková. Ta si však není jistá, zda nabídku přijme. „Situace kolem pana ministra ještě stále není úplně jasná, navíc čekám, že se objeví i další kandidáti,“ drží se zpátky Hanáková.

Besserova možná nástupkyně: Nevím, jestli mám co nabídnout

„Abych pravdu řekla, ještě si nejsem úplně jistá. Není to tak, že bych se bála. Jde o to, jestli má člověk v té funkci co nabídnout," řekla Hanáková v rozhovoru pro Lidovky.cz.

Poslankyně TOP 09 je členkou kulturního podvýboru sněmovny. Jak sama říká, ke kultuře měla blízko od mládí.

„Není to tak, že bych byla každý den v divadle nebo na koncertě, ale mám k ní blízko už od školy, kdy jsem studovala na pedagogické fakultě jako obor výtvarnou výchovu, později jsem se přes malování kulis dostala k divadlu, mám svoje oblíbené malíře, kultura tvoří velkou část mého života. Poslouchám i všechny druhy muziky kromě metalu, i když jako starostka Vizovic jsem podporovala a podporuji tamní festival Masters Of Rock," popsala svoje záliby Hanáková.

Sledujeme téma Besserův byt
Další pád: Ministr kultury Besser rezignoval

První věc, do které by se pustila jako ministryně kultury, by bylo zprůhlednění financí. „Jde o to, aby peníze šly skutečně tam, kam mají, a v kultuře to platí dvojnásob, protože ta si sama na sebe nevydělá. Když jezdím jako poslankyně třeba po menších městech, všichni si stěžují, že za nic nejsou peníze, a pak vidíme, kde všude se vyhazují."

Jiří Besser ve čtvrtek rezignoval na ministerský post. Byl kritizován kvůli tomu, že zamlčel v majetkovém přiznání svou účast ve firmě Comoros Group, kde působí i podnikatel Pavel Hrách souzený z korupce. Z peněz společnosti měla být nakoupena například vila na Floridě.

Čtěte více:
Další ministr z kola ven. Besser by měl rezignovat, říká Paroubek
Besser se omluvil za pochybení. Nabídl svou funkci ministra
Ministerstvo kultury asi dostane o miliardu víc do rozpočtu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…