Bezpečnost musí být absolutní prioritou Evropy, uvedl Fico

23.05.2017 21:16

Premiéři České republiky a Slovenska Bohuslav Sobotka a Robert Fico odsoudili během jednání Evropského jaderného fóra v Praze noční útok v Manchesteru. Podle Fica je třeba vyslat poselství, že bezpečnost se stává absolutní prioritou Evropy. Při útoku během koncertu v manchesterské multifunkční aréně zemřelo 22 lidí a několik desítek utrpělo zranění.

Bezpečnost musí být absolutní prioritou Evropy, uvedl Fico
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

„Na místě číslo jedna nemohou být nezaměstnanost, klima, ale bezpečnost lidí, kteří žijí v evropském prostoru. To nás spojuje,“ uvedl slovenský premiér na adresu Británie. I to je podle něj jedním z důvodů pro další spolupráci s Británií po jejím odchodu z Unie. Slovensko bude podle něj při vyšetřování činu spolupracovat se zahraničními partnery. Informovala o tom ČTK.

Sobotka v kondolenci zaslané britské premiérce Therese May napsal, že Česko stojí Británii po boku a bude společně s ní bojovat proti těm, kdo připravují podobné činy. „Tento zavrženíhodný a nelidský útok v Manchester Aréně, který si vyžádal životy více než dvou desítek osob a zanechal mnoho raněných, nesmí ohrozit naši oddanost svobodě, demokracii i našemu způsobu života,“ napsal rovněž český premiér.

Sobotka útok označil za odporný a vyjádřil soustrast pozůstalým a solidaritu britské vládě. Zopakoval, že je v kontaktu s ministrem vnitra Milanem Chovancem a podle dostupných informací nehrozí v Česku žádné konkrétní nebezpečí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…