Bezpečnostní rada dnes probere mimo jiné obrannou strategii

24.01.2017 6:26

Aktualizace obranné strategie České republiky a pravděpodobně i zpřísněná bezpečnostní opatření z přelomu loňského a tohoto roku budou dnes na programu jednání Bezpečnostní rady státu. Rada zasedne poprvé v tomto roce. Naposledy se sešla začátkem loňského listopadu, poslední jednání naplánované na 6. prosinec bylo zrušeno.

Bezpečnostní rada dnes probere mimo jiné obrannou strategii
Foto: Jana Deckerová
Popisek: Náčelník GŠ AČR armádní generál Josef Bečvář v doprovodu generálmajora Jána Gurníka zdraví nastoupené vojáky na Vítkově

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v pondělí novinářům řekl, že na programu rady bude mimo jiné aktualizace obranné strategie země. Aktuální strategii schvalovala vláda Petra Nečase v září 2012. "Takže se určitě shodneme, že je potřeba ji aktualizovat," uvedl Stropnický na tiskové konferenci.

Probírat se budou pravděpodobně i mimořádná bezpečnostní opatření, ke kterým před Vánoci přistoupila policie po útoku na vánoční trh v Berlíně. Posílené policejní hlídky a zátarasy, které se objevily před svátky a na frekventovaných místech byly i během silvestrovských oslav, policisté zmírnili 6. ledna. V Česku však dále platí první stupeň ohrožení před terorismem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…