Bezpečnostní rada má probrat migraci, reformu policie řešit nemá

20.07.2016 7:17

Bezpečnostní rada státu se dnes sejde kvůli tomu, aby se zabývala stavem migrace, kybernetickou bezpečností či prevencí kriminality. Původně měla projednat také kritizovanou reformou policie, proti níž se postavilo zejména ANO. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) to rada na programu mít nebude. Prezident Miloš Zeman proto už minulý týden svou účast na jednání rady zrušil. O policejní reformě bude dnes jednat vláda.

Bezpečnostní rada má probrat migraci, reformu policie řešit nemá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

Premiér minulý týden uvedl, že reformou se zabývalo minulé jednání rady, vláda o ní bude dostávat pravidelné informace od ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a navíc si Sněmovna ustavila vyšetřovací komisi, která má reorganizaci policie prověřit.

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek přesto chtěl jednání o reformě na program rady dodatečně zařadit. Podobně šéf ANO Andrej Babiš uvedl, že s lidovci projednání policejních změn v radě od Sobotky požadovali. Chtěli mimo jiné slyšet ujištění, že reforma neohrozí vyšetřování živých kauz ani budoucí spolupráci policie a žalobců.

V rámci reformy vznikne 1. srpna Národní centrála proti organizovanému zločinu, jejímž šéfem se stane Michal Mazánek. Pod novou policejní složku budou spadat protikorupční policie a protimafiánský útvar.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…