Běžte někam s eurem... Národ promluvil, a Jakuba Jandu z Evropských hodnot to rozhodně nepotěší

16.06.2015 21:14

Průzkum společnosti SANEP ukázal, že v Česku roste nedůvěra vůči EU. Kdyby se nyní hlasovalo o vstupu naší země do Unie, většina lidí by řekla ne. Totéž by platilo o otázce případného přijetí eura v naší zemi. Češi, Moravané a Slezané stojí víc o korunu než o euro. Většina lidí si navíc myslí, že nám členství v tomto uskupení neprospívá.

Běžte někam s eurem... Národ promluvil, a Jakuba Jandu z Evropských hodnot to rozhodně nepotěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

„Jak ukázal exkluzivní průzkum společnosti SANEP, 72,6 % dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace, by dnes hlasovala v případném všelidovém referendu proti vstupu ČR do eurozóny a přijetí společné evropské měny euro. Nadpoloviční většina domácí populace (54,4 %) by pak aktuálně hlasovala v případném referendu proti vstupu ČR do EU, informuje agentura.

Celý průzkum SANEP

Že by ČR neměla přijmout euro vůbec nikdy, si myslí 21,5 procenta, dalších 15,7 procenta chce čistě tuto otázku vyřešit odchodem z EU, jen 18,4 procenta má za to, že se Česku vyplatí počkat a přijmout euro podle toho, jak se bude vyvíjet situace např. v Řecku.

Stojí také za pozornost, že 43,6 procenta občanů tvrdí, že se po vstupu do EU jejich názor na evropské společenství změnil. Nadpoloviční většina občanů, přesněji 51,5 procenta, má navíc za to, že nám členství v Unii neprospívá.

 

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…