Biatlonista Šlesingr: Já nejsem rusofob. Ale víc než polovina dopingových případů byla z této země

11.01.2017 18:30

Dnešním hostem Dvaceti minut Radiožurnálu byl biatlonista Michal Šlesingr. Hlavním tématem rozhovoru byla problematika dopingu, proti kterému Šlesingr aktivně bojuje.

Biatlonista Šlesingr: Já nejsem rusofob. Ale víc než polovina dopingových případů byla z této země
Foto: Alpine Pro
Popisek: Čeští biatlonoví hrdinové

Šlesingr si nemyslí, že ohledně dopingu je situace v biatlonu horší než v jiných sportech. Kdo prý jezdí mistrovství světa, nemusí být pod dopingem.

Odmítl, že by byl zaměřen proti Rusům. „Bohužel v historii byla větší polovina všech případů z jedné země, to je problém,“ naznačil, že ruští biatlonisté mívají často pozitivní dopingové nálezy.

Přiznal, že jej řada lidí osočuje z toho, že je rusofob. „Tak to vůbec není, tyto praktiky mně vadí i u jiných států. Ukrajina na tom taky není dobře,“ poznamenal.

Podle jeho názoru by postihy pro konkrétní závodníky i pro národní federace měly být takové, aby je od dopingu odradily. Zároveň přiznal, že každé zabezpečení se dá obejít. A tak je tomu i v případě dopingu.

Upozornil také, že jakmile si nějaký závodník odpyká trest, může si dělat, co chce. Není tak možné, aby někdo, u koho byl objeven doping, měl zákaz startovat na olympiádě.

Rusku se podařilo získat pořadatelství mistrovství světa v biatlonu v roce 2021 v Ťumeni. Podle Šlesingra je ale konání mistrovství v Ťumeni ohrožené. „Pořadatelství země, která nemá schválený antidopingový program, je problém,“ vysvětlil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…