Bič a cukr. Brusel chce nabízet za přijetí každého migranta 1,5 milionu. Zaplatí to ti, kteří přijímat nebudou

10.09.2017 19:05

Členské státy EU by mohly dostávat částku šedesáti tisíc eur (1,57 milionu korun) za každého migranta, kterého podle v Bruselu schválených kvót přijmou. Německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung to napsal s odvoláním na aktuální vyjednávání v rámci evropské osmadvacítky. Těm zemí, který by uprchlíků přijímaly velmi málo, by se peníze naopak odečítaly.

Bič a cukr. Brusel chce nabízet za přijetí každého migranta 1,5 milionu. Zaplatí to ti, kteří přijímat nebudou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Spor o přerozdělování uprchlíků podle v Bruselu schválených kvót v EU přetrvává již dva roky. Pod tlak ze strany Bruselu se dostávají zejména státy takzvané Visegrádské 4, které příjímání uprchlíků na základě kvót odmítají. Odpor Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky kritizoval například francouzský prezident Emmanuel Macron.  
 
Německý list Frankfurter Allgemeiner uvedl, že možný kompromis by mohl vypadat tak, že se dublinský systém pro případ nouzové situace doplní o mechanismus na přerozdělení maximálního čísla dvou set tisíc žadatelů o azyl. 
 
A deník uvádí i další prvek navíc. Odměnu za přijímání běženců. Za každého běžence, který členský stát EU převezme, by do něj putovalo 60 tisíc eur, v přepočtu 1,57 milionu korun. Kromě finanční odměny za přijímání migrantů ale systém podle Frankfurter Allgemeiner uvádí i možnou negativní, finanční motivaci. V případě, že by totiž stát EU přijal méně než polovinu své kvóty, stejná částka by se mu z peněz Evropské unie odečítala.  
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…