Biden bude první den v úřadu masivně škrtat, co zavedl Trump: Imigrační omezení, klimatická dohoda...

17.01.2021 17:54

Nastupující americký prezident Joe Biden plánuje krátce po svém příchodu do Bílého domu podepsat řadu exekutivních příkazů, jimiž zruší část nejkontroverznějších rozhodnutí svého předchůdce Donalda Trumpa, v sobotu to podle agentury AP oznámil budoucí personální šéf Bílého domu Ron Klain, informuje iROZHLAS.cz.

Biden bude první den v úřadu masivně škrtat, co zavedl Trump: Imigrační omezení, klimatická dohoda...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Biden vs. Trump - koláž

Po svém nástupu do úřadu 20. ledna Biden zruší Trumpem zavedená imigrační omezení vůči občanům některých muslimských zemí. Spojené státy chce opět připojit k pařížské klimatické dohodě a zavést povinnost nosit roušky ve federálních budovách a při cestování mezi státy.

Tato rozhodnutí jsou podle Klaina součástí zhruba desítky kroků, které má Biden v plánu v první den své vlády. Budoucí prezident také hodlá prodloužit pozastavení splátek studentských půjček a podniknout kroky k ochraně lidí stižených pandemií před vystěhováním či zabavením majetku.

„Tyto exekutivní příkazy poskytnou úlevu milionům Američanů,“ uvedl Klain s tím, že cílem Bidenových opatření bude „zvrátit nejvážnější škody napáchané Trumpovou administrativou“ a „posunout naši zemi kupředu“.

Kompletní dosažení Bidenových cílů bude podle Klaina vyžadovat součinnost Kongresu. Podle Klaina Biden rovněž první den ve funkci zákonodárcům navrhne komplexní imigrační reformu. 

reklama

autor: nab

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…