Bidenova Amerika: Fronty na benzín, dávky, napětí s Ruskem a podpora Palestině. Daniel Vávra shrnul „úspěchy“ nového prezidenta

14.05.2021 8:50 | Ze sítí

Ke kritikům dosavadního úřadování osmasedmdesátiletého šéfa Bílého domu Joea Bidena pro jeho prázdná gesta a politické kroky se přidává nejúspěšnější český herní vývojář Daniel Vávra. Především upozorňuje na negativní dopady amerického plánu záchrany v souvislosti s pandemií covidu-19 i na nešťastnou novou éru zahraniční politiky Spojených států.

Bidenova Amerika: Fronty na benzín, dávky, napětí s Ruskem a podpora Palestině. Daniel Vávra shrnul „úspěchy“ nového prezidenta
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí
Bidena s nástupem do úřadu čekalo hlavně řešení koronavirové pandemie, migrační krize a klimatické změny. Po půl roce jeho prezidentování se však neukazuje, že by byl pro Ameriku zrovna přínosem, upozorňuje na svém facebooku vývojář Vávra.

Kritizuje především Bidenem prosazený covidový stimulační balíček – největší jednorázový finanční výdaj v amerických dějinách. „Půl roku po tom, co se Biden chopil vlády, se v USA stojí fronty na benzín, pokud tedy zrovna na pumpě nějaký je. V zemi je obří nedostatek pracovní síly, ale zároveň obří nezaměstnanost, protože lidé dostávají covid dávky a nemají potřebu jít pracovat,“ dodává s poznámkou, že „USA začíná připomínat Venezuelu“.

Pokulhává i Bidenova zahraniční politika, která přispěla k roztočení další spirály násilí . „A to se nebudeme bavit o stoupajícím napětí s Ruskem, podporou Palestině, která se okamžitě přetavila ve stovky raket padajících na Izrael a dalším mezinárodním průserům,“ pokračuje Vávra.

Kromě toho jej zaráží propaganda proti Rusku zaznívající v amerických médiích. „Včera jsem někde na CNN/MSNBC viděl reportáž o tom, že se jeden republikánský senátor odmítl očkovat po doporučení lékaře, aby to nedělal, protože měl covid a má hodně protilátek. Výsledkem debaty v TV bylo, že je to ruský agent, a tím, že se nechce očkovat, pomáhá vědomě či nevědomě Putinovi,“ popisuje Vávra obsah sdělení zpravodajského televizního kanálu.

Takové chování označil za absurdní: „Společnost, kde mainstreamová televize je schopna vypouštět takovéhle naprosto nesmyslné propagandistické štvavé blbosti (Co má postoj k očkování společnýho s Putinem? Putin se nechal očkovat.) a někdo se na to pořád dívá a bere to vážně, je opravdu v prdeli,“ konstatoval závěrem.

Kroky prezidenta Bidena vyvolaly neklid také u 120 penzionovaných amerických generálů a admirálů, kteří podepsali otevřený dopis, v němž zpochybňují duševní zdraví prezidenta Joea Bidena a regulérnost výsledků prezidentských voleb.

Poukazují především na problematiku migrační krize. Podle bývalých vojenských velitelů demokratická administrativa zahájila diktátorský útok na ústavní práva občanů. Otevřené hranice jsou podle nich hrozbou národní bezpečnosti a nejvíce si stěžují na cenzuru. Část vysloužilých, vysoce postavených příslušníků amerických ozbrojených sil se naopak staví za Bidena a dopis považuje za „antidemokratický“.

Klopýtání v otázkách domácí a zahraniční politiky však není jediné, co u Bidena vzbuzuje v očích světa pozornost. Pochybnosti o jeho schopnosti výkonu prezidentské funkce vyvstávají i s jeho ne vždy fyzickou zdatností.

Například když současný prezident Spojených států Joe Biden několikrát zakopl, když se snažil vystoupat po schodech do svého letadla. Stalo se tak na vojenské letecké základně Joint Base Andrews.

Na záznamu kamery můžeme vidět prezidenta, jak se snaží svižným krokem vyběhnout schůdky do letadla. Někde v půlce však ztratí rovnováhu a klopýtne. Následně se snaží pokračovat v chůzi, ale klopýtne znovu a jde okamžitě do kolen.

Ředitelka komunikace Bílého domu Kate Bedingfieldová poté veřejnost ubezpečovala, že Bidenův zdravotní stav je v pořádku. „Vím, že lidé viděli, jak prezident Biden uklouzl, když šel po schodech nahoru k AF1, ale s potěšením oznamuji, že je v pořádku a nepožadoval ani žádnou pomoc lékařského týmu, který s ním cestuje. Nic víc než krok na schodech,“ sdělila mluvčí později na twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …