Bílá většina dopadne zle. Čelíme zlu! sdělil k migraci český umělec. Došlo i na Zemana a český národ

20.08.2018 15:11

Hudebník a filmař Vladimír Merta se na serveru Info.cz vyjadřoval k dnešnímu světu. Babiš prý není žádný Slovák, ale malý Čecháček. O Hutkově písni si myslí, že je to hloupé nálepkování, které jen použijí Zemanovi příznivci. A komentoval i migrační krizi.

Bílá většina dopadne zle. Čelíme zlu! sdělil k migraci český umělec. Došlo i na Zemana a český národ
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Snímek z rozhovoru Pavla Štrunce a Vladimíra Merty

Jako první přišla řeč na gesto Tomáše Kluse. Merta to komentoval takto: „Všechno, co jde ze srdce a z duše, je namístě.“ Ale prý by byl radši, kdyby ženská polovina národa přestala kupovat Babišovy uzeniny, tlačenky apod. O Babišovi pak řekl následující: „Je to nevkusný pán, není to žádný Slovák, je to malý Čecháček, vystavuje svoji rodinu nebezpečí uvěznění a to je věc tak esteticky nepřitažlivá, že se nedivím, že kolegové, kteří mají tu čest být zváni, že to odmítají.“ Babiš prý používá klasickou taktiku, kdy jeho mediální poradci poznali, že ho mladí lidé nehodlají volit a tak se rozhodli dát „pár kaček na rockenroll“.

Anketa

Je pro vás 21. srpen 1968 bolavé téma?

17%
83%
hlasovalo: 13618 lidí

Pak přišla řada na důvody, proč tak velká část společnosti volí Zemana, Babiše apod. „Je to pořád tentýž národ, který volil z 95 % komunisty, nelze čekat nic jiného, že bude volit někoho jiného než komunisty. Teď je otázka, z jaké strany, v kterém kabátu.“ Pro Andreje Babiše by klidně zahrál, ale dle svých slov by mu to nepřál. Jak by na Babiše „vyzrál“ by prý záleželo na atmosféře, jako nápad uvedl, že by například zpíval potichu.

Pavel Štrunc pak nadhodil Jaroslava Hutku a jeho píseň. „Je to hloupé,“ vyjádřil se Merta o písni Miloš a Zubatá. Lepší je buď ignorovat, nebo přijít s něčím originálním, třeba s hloubkovým portrétem Zemana, myslí si filmař a hudebník. Nálepky podle něj lidi jen otravují a polovina národa, která Miloše Zemana volí, toho využije ve svůj prospěch. Píseň prý ani nezná a nezajímá se moc, co se děje.

Tvrdí, že dnes už nevidí takový „tah“, který cítila jeho generace, kdy prý bylo jasné, za čím šli a co byly hnací síly. Prý dnes Češi dokáží levně komentovat vše od nerovné dálnice po atomovou energii, ale nedokáží hledat žádnou osobitou cestu z těchto problémů. Popisuje mafiánský kapitalismus. Ten je podle něj definován tím, že jeden člověk obrovsky zbohatne a miliony lidí nepatrně zchudnou. Na tom je prý postaven Babišův byznys.

Pavel Štrunc mu nakonec připomněl jeho výrok: „Zvedají se celé národy, vypadá to, že osudy bílé většiny budou velmi temné. Boje s bolševikem, které jsme zažívali, byly boje s lidskou tupostí, případně s neuskutečněným snem. Teď musíme čelit organizovanému, dobře financovanému a psychologicky dokonale rozvrženému zlu. S božím jménem v zádech.“ Merta se nejdříve divil, že něco takového řekl, ale pak se rozhodl pro komentář: „My jsme jako civilizované státy přinuceni k naprosto nedůstojné hře, která se jmenuje obchod s bílým či černým masem. To je neuvěřitelné, kolik institucí se zúčastní trestné činnosti, která by vás normálně přivedla na 5 či 8 let do vězení, možná i na víc. Jsme přinuceni reagovat z důvodů, které jsou složité a které bych nerad vyjmenoval, ale myslím, že takhle nějak se začal bortit ten pověstný německý idealismus.“ Takhle nějak začínal Hitler, přidal hrozbu Merta. Vidí stín v ustupování síly státu, což ukazoval například na tom, jak dlouho trvá odstranit od dálnic billboardy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…