Bill Gates varuje Evropu před migrací, zdůrazňuje Bašta. A vedle toho staví to, co provádí Soros

23.07.2017 17:03

Diplomat Jaroslav Bašta se na serveru PrvníZprávy.cz zaměřil na slova humanisty a miliardáře Billa Gatese ohledně nekontrolovaného přílivu migrantů z Afriky.

Bill Gates varuje Evropu před migrací, zdůrazňuje Bašta. A vedle toho staví to, co provádí Soros
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Gates se totiž obává o osud Evropy, o budoucnost její civilizace, národů, ekonomiky a kultury. Jak si v komentáři Bašta všímá, bude-li podle Gatese pokračovat současný trend, evropská civilizace zanikne, neboť se neubrání demografické agresi vycházející z černého kontinentu. 

„Málokdo zná Afriku a její problémy tak dobře jako majitel Microsoftu. Spolu se svou ženou jsou největšími světovými sponzory humanitárních programů právě v rovníkové Africe, takže jeho varování a doporučení, aby evropské státy více pomáhaly a investovaly v krizových oblastech na straně jedné, a všemi prostředky se bránily migraci na straně druhé, je třeba brát velmi vážně. Bohužel, neděje se tak, a ani v blízké budoucnosti dít nebude,“ konstatuje Bašta.

Následně pak Gatese srovnává s jiným miliardářem Georgem Sorosem, jenž zastává diametrálně odlišný názor na migraci do Evropy. „Považuje ji za podmínku další existence nejmenšího kontinentu a diktuje Evropské unii minimální počet přijímaných migrantů každoročně (zatím mu postačí tři miliony) a sumu, kterou na to má vynaložit. Na rozdíl od slavného vynálezce neinvestuje ‚humanitární‘ peníze přímo, ale prostřednictvím nestátních neziskových organizací,“ popisuje Bašta. 

  • Původní text ZDE

„Disponuje proto takovým politickým vlivem, který z něho činí jednoho z nejmocnějších mužů naší planety. Velmi názorně to ukázaly poslední volby v USA. Myšlenky, které prosazuje, představují pozoruhodný mix dvou zdánlivě protichůdných ideologií – neoliberalismu a neomarxismu. Jeho největší zbraní je pak politická korektnost, kterou si snad jen omylem nenechal patentovat,“ dodal.

Soros je podle Bašty zatím úspěšnější než Bill Gates. „Důvodem může být i to, že řízená migrace je zatím nejlukrativnější kšeft 21. století. Investování v Africe je jen pro trpělivé, třeba pro Číňany. Ovšem ve sporu o budoucnost Evropy se musíme postavit na stranu rozumu a na základě doporučení Billa Gatese zastavit neřízenou migraci za každou cenu,“ uzavřel Bašta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…