Billa Clintona to hodně rozčílilo. Hádky, zloba, spory i měsíc po prohře Hillary. Je toho mnoho

07.12.2016 14:31

Je to už téměř měsíc, co američtí voliči poslali Donalda Trumpa do Bílého domu. V táboře Hillary Clintonové ale stále nemohou skousnout porážku a hledají viníky na všech stranách. „Měla by začít u sebe,“ smějí se trumpovci.

Billa Clintona to hodně rozčílilo. Hádky, zloba, spory i měsíc po prohře Hillary. Je toho mnoho
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Clintonová

Sama Clintonová za viníka svého neúspěchu označila šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho, který jen několik dní před volbami znovu otevřel aféru ohledně užívání soukromého e-mailu ve státních záležitostech. Neúspěšná uchazečka o post amerického prezidenta se nechala slyšet, že Comeyho dopis a následné další doporučení ji nestíhat vzbudil u voličů podezření, že je systém zmanipulovaný v její prospěch, což nahnalo Trumpovy příznivce k urnám.

Zpráva o obnoveném stíhání svého času vedla k velké hádce mezi manželi Clintonovými. „Bill byl při rozhovoru s Hillary úplně rudý v obličeji a já měl strach, že snad dostane v nejbližších vteřinách infarkt. Dostal se tak do varu, že vzal svůj mobilní telefon a odhodil jej ze svého podkrovního apartmánu směrem k řece Arkansas,“ prozradil poradce Billa Clintona, který byl během kampaně frustrovaný, že mu nikdo nenaslouchal, když radil, jak získat hlasy voličů. 

„Myslím, že dopis, který Comey zaslal Kongresu, Billa velmi rozčílil,“ uvedl před několika dny Robby Mook, který se Hillary staral o kampaň. Mook je dodnes přesvědčen, že jeho kandidátku Comey vědomě potopil. Nahnal prý nerozhodnuté voliče do Trumpovy náruče, stejně jako lidi z těch skupin obyvatelstva, o něž se demokraté chtěli opřít, jako ženy z předměstí či mladé lidi, kteří raději hromadně odevzdávali svůj hlas třetím kandidátům.

Terčem lidí ze štábu Hillary Clintonové se vedle šéfa FBI stal nedávno opět i konkurent Clintonové z primárek Bernie Sanders, který je obviňován z toho, že svými výroky poškodil obraz Clintonové v očích veřejnosti. „To je hovadina,“ odmítá spekulace o vině Sanderse na porážce Clintonové komentátor Bill Press. Lidé kolem Clintonové by dle něho měli přestat hledat viníky všude možně (u Sanderse, Comeyho, ale také u Rusů, kteří prý měli zmanipulovat volby) a uznat, že si Clintonová do značné míry může za porážku sama, protože nedokázala oslovit voliče.

Stejná slova zaznívají také z tábora Donalda Trumpa. „Ve světě Hillary Clintonové je to vždycky chyba někoho jiného,“ škodolibě podotkla Trumpova poradkyně Kellyanne Conway. Hillary Clintonová a její lidé by si měli uvědomit, že za porážku si mohou sami. V podobném duchu se vyjádřil i někdejší šéf Trumpovy kampaně Corey Lewandowski. Podle něho Clintonová totálně zpackala kampaň, když si nedokázala najít cestu k Američanům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…