Bitka na ČT: Černochová a Růžička si vjeli do vlasů! Poslanec vytáhl kanón

19.08.2022 9:54 | On-line

Vyzbrojování české armády bylo čtvrtečním tématem Událostí, komentářů pro ministryni obrany Janu Černochovou (ODS) a místopředsedu Výboru pro obranu Pavla Růžičku (ANO). Ten se na ministryni rozčiloval, že jim na výboru nepředává včas zásadní informace. Ostré názorové střety přišly, když došlo na nákup bojových vozidel a vrtulníků.

Bitka na ČT: Černochová a Růžička si vjeli do vlasů! Poslanec vytáhl kanón
Foto: ČT24
Popisek: Jana Černochová a Pavel Růžička v pořadu Události, komentáře

Ministryně Černochová uvedla, že Česká republika dostane zdarma od USA celkem osm nových helikoptér. V rámci programu Excess Defense Articles (EDA) obdrží šest bojových a dva transportní vrtulníky. Celkem tak bude mít Česko 20 vrtulníků.

Veterán několika misí AČR to vnímá jako úspěch, rýpl si však do Černochové, že jim tyto informace na výboru nepodá jako prvním. „S paní ministryní rád chodím do debat, vždy se dozvím něco nového, co nám neřekne na výboru, nejdřív to řekne vždy do médií, až pak na výboru. Jsem za tu informaci velice rád, je to skvělé. Já jí za to tleskám,“ dodal Růžička.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fialův šašek.” Po prohře ve volbách se řeší útok vlády na „zombíky”

4:46 „Fialův šašek.” Po prohře ve volbách se řeší útok vlády na „zombíky”

Na Úřadu vlády se ujal práce plukovník Otakar Foltýn, který má zodpovídat za strategickou komunikaci…