Bitva o Čínu: K Moravcovi dorazí šéfové komunistů a ODS

02.11.2014 6:22

Hlavními hosty nedělních Otázek Václava Moravce budou předseda ODS Petr Fiala a předseda komunistů Vojtěch Filip. Vrátí se k oslavám státního svátku na Hradě, a stranou jejich pozornosti nezůstane ani vystupování prezidenta Zemana při návštěvě komunistické Číny. Do studia zavítá také ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD), který promluví o česko - čínských obchodních vztazích a státní energetické koncepci.

Bitva o Čínu: K Moravcovi dorazí šéfové komunistů a ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Především z řad pravice si prezident Zeman v poslední době vysloužil víc než jeden slovní políček. Ať už za to, jak se zachoval při oslavách státního svátku 28. října, na které nepozval dva rektory vysokých škol, nebo za hodnocení situace na Ukrajině, kde dává jednoznačně najevo, že věří tvrzením Ruska.

Nepříliš povedená byla z pohledu pravicové opozice i návštěva Číny, na které Zeman mimo jiné prohlásil, že nepřijel čínské komunisty poučovat o lidských právech, ale chce se od nich učit, jak se konsoliduje společnost. Poslední kapkou pak byl návrat do vlasti soukromým letadlem společnosti PPF miliardáře Petra Kellnera. A jak se na to všechno dívají čeští komunisté? Jejich pohled představí předseda strany Vojtěch Filip.

Ve druhé části pořadu se před kamerami setkají ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD), bývalý ministr životního prostředí Ladislav Miko a generální ředitel EP Energy Tomáš David. Rozeberou státní energetickou koncepci, otázku prolomení uhelných těžebních limitů nebo česko-čínské obchodní vztahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …