Bitva o amnestii pokračuje: Prezidentův kancléř se vysmál Hasenkopfovu tvrzení

26.08.2014 10:09

Zatímco bývalý hradní právník Pavel Hasenkopf prohlašuje, že dosažením smíru ve sporu s Hradem o amnestii v podstatě zvítězil, protože nemůže být označován za autora tolik druhého kritizovaného článku Klausovy amnestie, Zemanův kancléř Vratislav Mynář to vidí zcela jinak. V rozhovoru pro server Lidovky.cz mluvil o Hasenkopfově porážce a velkém vítězství Hradu.

Bitva o amnestii pokračuje: Prezidentův kancléř se vysmál Hasenkopfovu tvrzení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Ve sporu mezi bývalým hradním právníkem Pavlem Hasenkopfem na straně jedné a prezidentem Milošem Zemanem a jeho kancléřem Vratislavem Mynářem na straně druhé došlo ke smíru. Hrad přistoupil na to, že vydá prohlášení, v němž bude jasně řečeno, že se Pavel Hasenkopf nepodílel na konečné podobě amnestie. Celý spor přitom začal, když právě Hasenkopfa označil prezident Miloš Zeman za jednoho z hlavních autorů kritizované amnestie exprezidenta Václava Klause. Vratislav Mynář je přesto přesvědčen, že Hrad dosáhl velkého vítězství. A vysvětluje, co ho k tomuto názoru vede.

„Když byl Hasenkopf přitlačen k tomu, že musel stáhnout žalobu na pana prezidenta, nemůže říkat, že prezident uznal svoji chybu. Pan prezident žádnou chybu neudělal, takže nemá co uznávat. Ten smír, který je definovaný tak, jak je definovaný, jde neprávnickou řečí podle mě přeložit jako `co řekli, je pravda, akorát je to trochu učesáno`. Kdyby bylo pravdou, co říkal pan Hasenkopf, tak by samozřejmě dostal a dál požadoval vysoké odškodnění. Každá mince má dvě strany, a tak si to každý bude vykládat po svém. Pro mě ten smír znamená velké vítězství,“ tvrdí Zemanův kancléř.

Mynář navíc dodal, že Hasenkopfův vyhazov z Hradu nijak nesouvisel se zmiňovanou amnestií. Souvisel prý s tím, že právník nechodil do práce, jak se sluší a patří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…