Blatný chce povolat do nemocnic středoškoláky. Měli by to povinně

05.03.2021 7:29

Ministr zdravotnictví Jan Blatný hledá cesty, jak do boje s koronaviurem zapojit další občany. I jedny z těch nejmladších. Ve Sněmovně oznámil, že s ministrem školství za hnutí ANO Robertem Plagou uvažují o nařízení pracovní povinnosti pro některé středoškoláky. Je to jedna z cest, jak ulevit extrémně přetíženému zdravotnímu systému.

Blatný chce povolat do nemocnic středoškoláky. Měli by to povinně
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Ministr zdravotnictví Jan Blatný ve Sněmovně během čtvrtečních interpelací varoval, že se zatím nepodařilo ulevit těžce zkoušenému zdravotnickému systému. V nemocnicích už leží přes 8 200 pacientů. Jen za středu zemřelo 187 lidí. Celkové už zemřelo přes 21 100 lidí. Největším problém je přitom nedostatek zdravotních sester.

Blatný proto hledá cesty, jak zdravotníkům ulevit. Ve hře je i nařízení pracovní povinnosti vysokoškolákům, ale už i středoškolákům.

„Po dohodě s vedením vysokých škol a ministrem školství připravujeme pracovní povinnost pro studenty. Snažíme se to dělat citlivě. Vyhnout se tomu nejde ani u studentů středních a vysokých škol v příslušných oborech,” uvedl ministr Blatný. „Situace je stále závažná, i nadále trvá komunitní přenos. Plyne z toho extrémní riziko pro zátěž zdravotního systému,” dodal.

Na slova ministr Blatného upozornil server Novinky.cz.

Vyhlásit pracovní povinnost vláda může během nouzového stavu, který prozatím potrvá do konce března. Během covidového roku už vláda pracovní povinnost studentům ukládala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…