Blatný po jednání u prezidenta: Je třeba postupovat systémově a zodpovědně

28.11.2020 19:02

Prezident Zeman si na zámek do Lán sezval tým expertů ke koronavirové krizi. Shodli se na jedné zásadní věci z oblasti rozvolňování opatření.

Blatný po jednání u prezidenta: Je třeba postupovat systémově a zodpovědně
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Jan Blatný přivedl prezidentu Zemanovi na zámek do Lán tým expertů. O jednání informoval Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

„V Lánech jednal expertní tým prezidenta republiky Miloše Zemana za účasti ministra zdravotnictví Jana Blatného, epidemiologa prof. Romana Prymuly, a býv. hejtmana, lékaře Jiřího Běhounka. Expertní tým se zabýval situací ve zdravotnictví v souvislosti s pandemií koronaviru,“ napsal Ovčáček na Twitteru.

Jiří Ovčáček informuje

Blatný po jednání pro Českou televizi zdůraznil, že vláda bude i nadále postupovat podle systému PES, který se momentálně nebude zásadně měnit.

Podle Romana Prymuly musí ministr postupovat uvážlivě, aby se jednou nešlapalo na plyn rozvolňování a poté na brzdu restrikcí.

Jinými slovy, Blatný, Prymula a Běhounek se shodli na tom, že vláda musí v prvé řadě postupovat zodpovědně.

„Shodli jsme se na tom, že je třeba postupovat systematicky a systémově. Že není správné provádět zásadní změny oproti strategii, kterou jsme si společně vytyčili a že chceme nadále postupovat tak, abychom mohli jít směrem k dalšímu rozvolňování v době, kdy to bude bezpečné,“ uvedl Blatný.

„Mělo by to být takové, aby nedocházelo k tomu, že budeme stoupat na brzdu a pak zase mačkat plyn. To znamená tolik, že ta opatření by měla být z nějakého udržitelného hlediska v podstatě dlouhodobějšího. Abychom neměnili to, co se stane během tří dnů tam a zpátky,“ dodal Prymula.

Blatný také odsoudil individuální snahy o otevření některých podniků. Narážel na nedávné otevření pražské restaurace Šeberák, kde zasahovala policie. „Není akceptovatelné, aby z toho vybočovala malá skupina lidí, kteří se budou chovat proti těmto principům,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…