Blažek snad bude pokračovat v reformách, doufá Pospíšil

02.07.2012 16:55

Média několik dní spekulovala o tom, kdo nahradí Jiřího Pospíšila ve funkci ministra spravedlnosti. Nakonec to není ani Marek Benda, ani Daniel Volák, ale místopředseda občanských demokratů Pavel Blažek. Pospíšil je připraven mu pomoci, pokud o to bude požádán. Jinak chce svého nástupce hodnotit až podle jeho reálných činů v úřadě.

Blažek snad bude pokračovat v reformách, doufá Pospíšil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Exministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila nahradí brněnský místopředseda ODS Pavel Blažek. Co na to říká odcházející muž resortu, kterého občané dokonce podpořili na demonstraci? V rozhovoru pro server Lidovky.cz Pospíšil uvedl, že ho premiérův výběr Blažka trochu překvapil, ale pokud bude coby nový ministr pokračovat v započatých reformách, Pospíšil mu prý zatleská.

Pokud budu požádán, pomohu, říká Pospíšil

"Pokud bude pokračovat ve snaze prosadit nový zákon o státním zastupitelství a vybere respektovaného nového vrchního státního zástupce do Prahy, pak já mu budu tleskat," reagoval Pospíšil, který prý předpokládal, že Nečas za jeho nástupce vybere buď Marka Bendu z ODS nebo ministrova dosavadního prvního náměstka Daniela Voláka.

Přesto, výběr Pavla Blažka má podle Pospíšila svou logiku neboť je to právník a zároveň je členem užšího vedení strany. Více se Pospíšil nechce ke jmenování svého nástupce vyjadřovat s tím, že ho bude hodnotit teprve podle konkrétních kroků. Exministr je zároveň připraven svému nástupci pomoci, pokud ho o pomoc požádá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …