Blažek v ČT vypráskal ministryni Válkovou a posvítil si i na premiéra

18.06.2014 17:10

Ministryně Helena Válková (ANO) ve středu před Poslaneckou sněmovnou vysvětlovala odvolání náměstka Pavla Šterna kvůli sporům ohledně tendru na elektronické náramky. Na ČT24 to pak komentoval poslanec ODS a bývalý ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Válková si podle něj může za spory se svými náměstky sama vzhledem k tomu, že je jmenovala do funkce.

Blažek v ČT vypráskal ministryni Válkovou a posvítil si i na premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

Válková ve středu před poslanci prohlásila: „Ráda bych slyšela jednoho jediného bývalého ministra, který by akceptoval v pozici náměstka někoho, kdo kvůli nesouhlasu s postupem svého ministra běží na protikorupční policii. Chtěla bych vidět, jak někomu náměstek běží na protikorupční policii, a to ani nemluvím o tom, že jde o mého bývalého studenta.“ Válková rovněž zopakovala, jak Štern rychle běžel zavolat Lidovým novinám, aby jim celou věc o tom, co udělal, tedy že vše oznámil na policii, rychle prozradil. 

Válková nese zodpovědnost za to, co se na ministerstvu děje

Bývalý ministr spravedlnosti Pavel Blažek to poté komentoval v ČT24. „Ona si ho tam sama jmenovala, stejně jako paní Marvanovou. A teď mezi nimi celé měsíce probíhá vliv nad justicí. Ona má sice pravdu, ale nese odpovědnost za to, co se tam teď děje,“ myslí si Blažek.

Podle Blažka mělo padnout rozhodnutí o odvolání už dávno. Do sporu se prý měl také vložit premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), který prý raději strkal hlavu do písku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…