Blb, pí*a. Když hrála Lucie na večírcích ČEZu, tak ty prachy nesmrděly! Mají právo na názor. Zpěváci Koller a Dusilová kritizovali Zemana a rozpoutali vichřici

10.04.2016 14:26

Zpěváci Lenka Dusilová a David Koller při včerejším předávání hudebních cen Anděl kritizovali prezidenta Miloše Zemana, ale i exprezidenta Václava Klause a ministra financí Andreje Babiše. Jejich slova vyvolala na sociálních sítích velký ohlas. Věc komentovali aktivisté, politici i publicisté.

Blb, pí*a. Když hrála Lucie na večírcích ČEZu, tak ty prachy nesmrděly! Mají právo na názor. Zpěváci Koller a Dusilová kritizovali Zemana a rozpoutali vichřici
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Umělec David Koller

Aktivista Petr Suda poukázal na to, že na sociálních sítích mnoho občanů již delší čas vyjadřuje nespokojenost s vývojem naší společnosti. Ten prý určují bývalí i současní komunisté a socialisté.

Stupňuje se centralizace ekonomické a politické moci

Upozornil, že po nástupu Miloše Zemana do prezidentského úřadu a Andreje Babiše do vlády se znatelně stupňuje centralizace moci politické a ekonomické. „Zavádění registrů, kontrolního hlášení, EET a dalších ‚totalitních‘ prvků není ničím jiným, než cestou k potlačování svobody obyvatel a svobodného a rovného podnikání. Cestou, na kterou ve finále doplatí všichni občané České republiky,“ myslí si Suda.

Vrcholem servility vůči Východu byly podle něj události, ke kterým došlo při návštěvě čínského prezidenta. „Na vlastní kůži někteří z nás opět zažili to, čemu se říká policejní stát. Já osobně mohu říci, že jsem byl na Evropské doslova šokován postupem policie, kde se Číňané vrhli na fotografa Ondřeje Mazuru jen proto, že měl na zádech tibetskou vlajku. Policisté zakročili proti němu, místo proti agresorům,“ posteskl si Suda.

Při čínské návštěvě se ukázalo propojení oligarchů se současnou vládou

Na včerejším předávání hudebních cen Anděl zpěvák David Koller mluvil o několika hlavních postavách, jako jsou Klaus, Zeman a Babiš. Podle Sudy si je třeba ale uvědomit, že oni jsou pouze viditelným vrcholem ledovce.

Upozornil, že privatizace po Listopadu udělala především díky Klausovi a Zemanovi oligarchy z Kellnera, Křetínského, Tkáče či Babiše. „Právě při čínské návštěvě se jasně ukázalo jejich propojení se současnou socialisticko-komunistickou vládou, a jak správně řekl David Koller, soudruhem Zemanem,“ uvedl Suda.

Podle něj má pravdu Lenka Dusilová, když říká, že se nesmíme bát dát najevo svůj názor. „Máme na to Ústavou České republiky a její součástí Listinou základních práv a svobod zaručené právo ... zatím,“ dodal aktivista Suda.

Ještě že neumím zpívat, malovat ani sochat

Analytička Tereza Spencerová na sociální síti ironicky podotkla, že má štěstí, že neumí zpívat, že nemá hudební sluch, že je barvoslepá, takže ani nemaluje a „levý ruce mě bráněj sochat nemluvňata na věži“. „Jinak bych se asi musela zařadit do ‚kulturní fronty‘, co požaduje zůstat po boku mizejícího Západu,“ podotkla ironicky.

Jsou jen směšní

Jeden ze zakládajících členů ODS, Petr Štěpánek, se o celé události vyjádřil poměrně dost ironicky: „Skoro to vypadá, že Koller, Dusilová, Vytisková a pár dalších nešťastníků z pop music plus Česká televize zahájili čtvrtý odboj. Jediný problém je, že na rozdíl od těch, kteří ať už v prvním, druhém či třetí odboji něco skutečně riskovali, tihle ‚odbojáři‘ jsou jen a jen směšní,“ napsal na sociální síti.

Kdyby záleželo na tom, co říká mluvčí prezidenta, museli bychom se zase rozčilovat

Publicista Tomáš Klvaňa napsal, že kdyby záleželo na tom, co říká mluvčí prezidenta, museli bychom se zase rozčilovat, že přirovnal Lenku Dusilovou, Kláru Vytiskovou a Davida Kollera k umělcům, ze strachu i vypočítavosti kolaborujícím s nacisty a komunisty. A že je takto přirovnal jen za to, že normálně vyjádřili svůj názor podle Ústavy. „To by ovšem nejdřív muselo podle logiky věci záležet na tom, co říká prezident,“ dodal Klvaňa.

Že Koller k stáru zblbl, bylo zjevné

Publicista Petr Paulczyňski si při komentování celé věci nebral servítky: „Že Koller k stáru zblbl bylo zjevné. Ale že až tak, že zatáhne politiku do vyhlašování hudebních cen, tak to je teda nejen blb ale i píča,“ uvedl.

Velmi stručný byl europoslanec Jan Zahradil (ODS): „V Karlových Varech na MFF vždycky hrála Lucie na večírcích ČEZu. Tyhle prachy nesmrděly,“ napsal.

Celý text příspěvku Petra Sudy na jeho facebookovém profilu:

Umělci přestávají mlčet, Listopad by se konečně mohl dotáhnout do konce...

Na sociálních sítích mnoho občanů již delší čas vyjadřuje nespokojenost s vývojem, kam naši zem směřují bývalí i současní komunisté a socialisté.

Jedná se o důsledek postupného přebírání moci osobami, které na pád vlády jedné strany byli po roce 1989 připraveni. Přílišná sametovost polistopadového vývoje jim dala prostor k uskutečnění jejich záměru, který nemá a nikdy neměl nic společného s tím, kvůli čemu jsme vycházeli před více než 26 lety do ulic.

Centralizace moci politické a ekonomické, se po nástupu Zemana do úřadu prezidenta a Babiše do vlády, znatelně stupňuje. Zavádění registrů, kontrolního hlášení, EET a dalších "totalitních" prvků není ničím jiným, než cestou k potlačování svobody obyvatel a svobodného a rovného podnikání. Cestou, na kterou ve finále doplatí všichni občané České republiky.

Vrcholem servility vůči Východu byly události, ke kterým došlo při návštěvě čínského prezidenta. Na vlastní kůži někteří z nás opět zažili to, čemu se říká policejní stát. Já osobně mohu říci, že jsem byl na Evropské doslova šokován postupem policie, kde se Číňané vrhli na fotografa Ondřeje Mazuru jen proto, že měl na zádech tibetskou vlajku. Policisté zakročili proti němu, místo proti agresorům. A podle ohlasu na video (www.facebook.com/100005818999025/videos/506846332852662/), které jsem zde natočil, jsem rozhodně nebyl konsternován sám (443 000 zobrazení k dnešnímu dni).

David Koller mluvil o několika hlavních postavách (Klaus, Zeman, Babiš), ale je třeba si uvědomit, že oni jsou pouze viditelným vrcholem ledovce. Celá "parta" autokratů, kteří naši zem (nás všechny), táhnou zpět na Východ, je Petrem Havlíkem zmapována na jeho webové stránce Zde je vidět, z koho po Listopadu (ne)řízená privatizace udělala především díky Klausovi a Zemanovi oligarchy v čele s Kellnerem, Křetínským, Tkáčem či Babišem. Právě při čínské návštěvě se jasně ukázalo jejich propojení se současnou socialisticko-komunistickou vládou, a jak správně řekl David Koller, soudruhem Zemanem.

Lenka Dusilová má pravdu - nesmíme se bát dát najevo svůj názor. Máme na to Ústavou České republiky a její součástí Listinou základních práv a svobod zaručené právo ... zatím.

Celý text příspěvku Terezy Spencerové na sociální síti:

antianticharta??? nebo jen panická, diagnosticky definovaná hrůza ze slova "východ"???? Emotikona smile

"Slavnostní večer doprovázelo vystoupení řady hudebníků včetně Anety Langerové či Lenky Dusilové, která se během skladby vymezila vůči prezidentu Miloši Zemanovi. Mimo jiné řekla, že hlava státu popírá svobodu projevu a demokracii.

S kritikou Zemana pak přišel i David Koller. „Byl bych rád, kdyby nás vláda netahala na východ. Ať už je to pan Babiš, Klaus nebo dokonce soudruh Zeman,” prohlásil."

vlastně si říkám, že je klika, že neumím zpívat, nemám hudební sluch, jsem barvoslepá, takže ani nemaluju, a levý ruce mě bráněj sochat nemluvňata na věži... jinak bych se asi musela zařadit do "kulturní fronty", co požaduje zůstat po boku mizejícího Západu...Emotikona smile

Celý text příspěvku Petra Štěpánka na sociální síti:

Skoro to vypadá, že Koller, Dusilová, Vytisková a pár dalších nešťastníklů z pop music plus Česká televize zahájili čtvrtý odboj. Jediný problém je, že na rozdíl od těch, kteří ať už v prvním, druhém či třetí odboji něco skutečně riskovali, tihle "odbojáři" jsou jen a jen směšní.

Celý text příspěvku Petra Paulczyňského na sociální síti:

Že Koller kstáru zblbl bylo zjevné. Ale že až tak, že zatáhne politiku do vyhlašování hudebních cen, tak to je teda nejen blb ale i píča

Celý text příspěvku Jana Zahradila na sociální síti:

V Karlových Varech na MFF vždycky hrála Lucie na večírcích ČEZu. Tyhle prachy nesmrděly.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…