Blbce shazují přímo do vysílání ČT. Magor. Valí se další a další ohlasy na „staromáckou konvičkovinu“

23.08.2016 8:25

O nedělním pokusu protiislámského bojovníka Martina Konvičky a jeho příznivců zinscenovat na Staroměstském náměstí v Praze okupaci Islámským státem, který vyděsil turisty a dostal Česko do zpravodajství zahraničních médií, se na sociálních sítích stále vede živá debata. S tvrdým odsouzením v úterý přispěchal i premiér Bohuslav Sobotka.

Blbce shazují přímo do vysílání ČT. Magor. Valí se další a další ohlasy na „staromáckou konvičkovinu“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

„Už nějakou dobu se ukazuje, že pan Konvička je magor. To, co se odehrálo, ta jeho nová výtržnost, to ukázalo, že je to naprostý magor. Společnost je potřeba před takovými lidmi chránit. Policie by měla důsledně dbát na dodržování zákonů,“ uvedl Sobotka v rozhovoru pro deník Právo.

Premiér navíc soudí, že pochybil i Magistrát hlavního města Prahy. „V situaci, kdy magistrát zrušil rozsvěcování vánočního stromu na Staroměstském náměstí, protože to vytváří ohrožení občanů, by se měl pečlivě zamýšlet, zda povolit v době turistické sezóny na jednom z nejvíce frekventovaných míst podobná výtržnictví,“ myslí si Sobotka.

Anketa

Vadila vám akce Martina Konvičky na Staroměstském náměstí?

13%
87%
hlasovalo: 2688 lidí

Publicista Petr Štěpánek i záchranář Dušan Rudecký sledovali s nelibostí úterní vydání pořadu Události, komentáře ČT, kde politici Roman Váňa (ČSSD), Martin Kupka (ODS) a Marek Černoch (Úsvit) debatovali o nedělní Konvičkově pražské show.

„Jak se liší dnešní Česká televize od socialistické Československé televize? Nijak. Stejná propaganda, stejné metody. V Událostech, komentářích řeší Konvičku, ale Konvičku si k tomu nepozvou. Nepřipomíná vám to něco? Namísto toho tam plkají političtí nýmandi, kterým bych dal korunu. Blbce už zase shazují přímo z nebe. A padají rovnou do přímého přenosu České televize,“ zkritizoval veřejnoprávní médium na svém facebookovém profilu Petr Štěpánek.

Dušan Rudecký se tamtéž opřel do poslance za Úsvit – Národní koalici Marka Černocha. „Tak ještě do třetice zapřít Ježíška a pan poslanec Černoch má splněno. Nejdřív neznal pana Bártu, teď Konva... no a Ježíšek bude super do třetice... jj Úsvit je budoucí bývalá parlamentní strana. BTW paní Millerová, nevíte, proč dva její poslanci škemrali o budoucím angažmá někde jinde? A co na to Jan Tleskač,“ sarkasticky podotkl přímý účastník nedělní Konvičkovy akce, který by podle europoslance za KDU-ČSL Pavla Svobody měl být stíhán jako terorista.

„Strůjci fingovaného útoku by měli být stíháni jako teroristé, protože JSOU teroristé. Násilím (byť fingovaným) prosazují své politické cíle,“ zveřejnil Svoboda na svém twitterovém účtu.

Nesmlouvavý byl k protiislámským bojovníkům i ministr obrany Martin Stropnický (ANO). „Zoufalá potřeba na sebe upozornit vede ke ztrátě rozumu i vkusu. Pan Konvička to opět prokázal,“ míní Stropnický.

Podle šéfredaktora Respektu Erika Taberyho měla nedělní akce přinejmenším jedno pozitivum. „Aspoň už víme, proč Zeman utemoval Hrad. Bál se, že jeho kamarád Konvička zajede na tlačenku,“ navezl se novinář nevybíravě do hlavy státu.

„Udělejte s tím magorem něco!!!“ vyzval komentátor Reflexu Jiří X. Doležal. Za to, že způsobil paniku, si zaslouží dle jeho názoru Martin Konvička trest. „Pokud mohu doporučit soudci – mne by pro něj nejvíce uspokojil trest čtyř set hodin veřejně prospěšných prací při úklidu chodníků kolem pražské mešity,“ upřesnil v komentáři pro Reflex.cz.

Objevují se rovněž nové důkazy o tom, že protiislámští bojovníci svým představením vyděsili zahraniční turisty, kteří netuše, že se jedná o hranou scénku, v panice prchali do bezpečí. ParlamentníListy.cz již v pondělí informovaly o svědectvích, která zachytil majitel pražské židovské košer restaurace Aaron Günsberger, jehož nově doplnil majitel staroměstské restaurace Kotleta Tomáš Ságl, který na svém facebookovém profilu vyvěsil několikasekundový záznam z kamery, jenž ukazuje paniku, která vypukla po fingované střelbě aktivistů. Zjevně vyděšený dav lidí vtrhl do restauračního zařízení a ve snaze dostat se co nejdále od místa domnělého teroristického útoku, neváhal bořit vše, co mu stálo v cestě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…